- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

18ο Κύπελλο Φωτιάς: Τα αποτελέσματα της προκριματικής φάσης

Την Κυριακή 20-12-2020 διοργανώθηκε για 18η συνεχόμενη χρονιά το τουρνουά γρήγορου σκακιού «Κύπελλο Φωτιάς» από την Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας. Αυτή την φορά όμως πραγματοποιήθηκε με έναν διαφορετικό και πρωτόγνωρο για όλους μας τρόπο: μέσω διαδικτύου. Περισσότεροι από 120 συμμετέχοντες από την Κεντροδυτική Μακεδονία, αριθμός που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, συνδέθηκαν στην ηλεκτρονική σκακιστική πλατφόρμα lichess.org και αναμετρήθηκαν για περισσότερες από 4 ώρες, μέχρι να αναδειχθεί ο πρωταθλητής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λ.Π. Φλώρινας είναι ο πρώτος σύλλογος της ΕΣΣΚΔΕΥΜ που ανέλαβε την διαδικτυακή διοργάνωση ενός Grand Prix.

Οι σκακιστές χωρίστηκαν σε δύο ηλικιακά γκρουπ (Α όμιλος: άνω των 13 ετών, Β όμιλος: κάτω των 12 ετών) και έπαιξαν 7 γύρους με ελβετικό σύστημα. Οι αγώνες μεταδίδονταν ζωντανά στο YouTube με παράλληλο σχολιασμό από διακεκριμένους παίκτες και προπονητές της ένωσής μας. Οι 8 πρώτοι του Α’ Ομίλου προκρίνονται στην τελική φάση του πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί την «ημέρα των Φωτιών» 23 Δεκεμβρίου, όπως το απαιτεί η παράδοση, παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Οι μικροί σκακιστές, που διακρίθηκαν στον Β Όμιλο έλαβαν ως δώρο από την Λέσχη Πολιτισμού ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο για το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό. Επίσης ο πρωταθλητής του κάθε ομίλου θα παραλάβει …ταχυδρομικά το κύπελλό του!

Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας προσκαλεί όλους τους φίλους του αθλήματος να παρακολουθήσουν ζωντανά τον τελικό του Κυπέλλου Φωτιάς την Τετάρτη στις 18:00! Ο σύνδεσμος για την ζωντανή μετάδοση θα ανακοινωθεί την Τετάρτη το απόγευμα στην σελίδα lpflorinas.gr.

Όσον αφορά τον σύλλογο της Λ.Π.Φ δεν έλειψαν οι διακρίσεις για τους αθλητές του (3 δεύτερες θέσεις και 3 τρίτες θέσεις). Συγχαρητήρια σε όλους τους σκακιστές για τις επιδόσεις τους και ιδιαίτερα στους μικρότερους αθλητές της Φλώρινας, Ηλιάδη Ιάσονα και Αβδίκου Ζωή, που συμμετείχαν στους αγώνες. Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα:

 

A ΟΜΙΛΟΣ

 1ος ΜΗΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΣΟ ΚΙΛΚΙΣ)

2ος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΣΗΣ (ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ)

3ος ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΑΣ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (ΣΟ ΒΕΡΟΙΑΣ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΩΣ 14 ΕΤΩΝ:
1ος ΧΑΣΑΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΣΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ»)
2ος ΣΤΑΝΗΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΓΕΝΗΣ (ΣΟ ΚΙΛΚΙΣ)
3ος ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΩΣ 16 ΕΤΩΝ:
1ος ΒΟΥΤΣΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΣΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ»)
2ος ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ)
3ος ΣΙΩΚΗΣ ΛΟΥΚΑΣ (ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ)

 

Β ΟΜΙΛΟΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ:
1ος ΝΑΚΙΤΣΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ (ΣΟ ΒΕΡΟΙΑΣ)
2ος ΤΖΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΣΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ»)
3ος ΣΙΔΕΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΩΣ 10 ΕΤΩΝ:
1η ΚΟΝΤΕΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΝΕΦΕΛΗ (ΣΚΑΚ. ΑΚΑΔ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «Ο ΣΚΑΚΙΣΤΑΚΟΣ»)
2ος ΚΟΛΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ)
3ος ΠΑΡΔΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΟΖΑΝΗ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΩΣ 8 ΕΤΩΝ:
1η ΓΙΑΜΟΥΖΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ)
2ος ΓΚΛΑΒΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ)
3ος ΤΣΑΦΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΩΣ 6 ΕΤΩΝ:
1ος ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ)
2ος ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΔΑΝΙΗΛ (ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ)
3ος: ΗΛΙΑΔΗΣ ΙΑΣΟΝΑΣ (ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ)