- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Αναστολές συμβάσεων εργασίας Δεκεμβρίου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας ενημερώνει ότι από την 1.12.2020 έως και την 7.12.2020, για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας για το μήνα Δεκέμβριο 2020, συνεχίζουν να ισχύουν τα οριζόμενα στην ΚΥΑ με ΦΕΚ  Β΄5246/26.11.2020 ανά  ΚΑΔ,  όπως  αυτά καθορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών, και ίσχυαν για το μήνα Νοέμβριο, με επιμέτρηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στο ποσό των 534 ευρώ.

Στις 8 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας του Δεκεμβρίου σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σε ότι αφορά τις πληττόμενες επιχειρήσεις βάση ΚΑΔ και τις κλειστές επιχειρήσεις οι δηλώσεις εργοδοτών και εργαζομένων θα ξεκινήσουν στις 8 Δεκεμβρίου και θα υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις στο supportemployees.services.gov.gr για τον Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού  ύψους 800€ αφορούσε αποκλειστικά τον Νοέμβριο  και όχι άλλο μήνα παρά την παράταση του lockdown.