- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ενδιαφέρουσα και με εξαιρετικές εισηγήσεις η ημερίδα της ΕΜΑΕΦ με τίτλο: «Ανατολική Μεσόγειος: Προβληματισμοί και προοπτικές για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια» (video)

Άκρως ενδιαφέρουσα και με εξαιρετικές εισηγήσεις η διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε η Εταιρεία Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας με τον τίτλο: «Ανατολική Μεσόγειος: Προβληματισμοί και προοπτικές για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια».

Οι Γιώργος Κύρτσος, Ευρωβουλευτής Ν.Δ, Δημήτρης Βίτσας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – τέως Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής – τέως αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Ανδρουλάκης, Ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνος Φίλης, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και Αναλυτής Διεθνών Θεμάτων του ΑΝΤ1 και Γιώργος Χατζηθεοφάνους, Υποστράτηγος ε.α – Οικονομολόγος –  Στρατηγικός Αναλυτής, παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια και δέχθηκαν ερωτήσεις από τους συντονιστές και το κοινό μέσω chat.

Ο συντονισμός έγινε από την Δρ. Ειρήνη Κουρεμένου, Πρόεδρο της Εταιρείας Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας και τον Δρ. Λάζαρο Λαβασίδη, γυναικολόγο και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Μελετών.

Στην τεχνική υποστήριξη καθώς και στην παρακολούθηση της υποβολής ερωτημάτων ήταν ο Δημήτρης Σολάκης, Υπ. Διδάκτορας και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας, ενώ η ημερίδα μεταδιδόταν μέσω live streaming από την ιστοσελίδα neaflorina.gr, από το YouTube και από τις επίσημες σελίδες της Ε.Μ.Α.Ε.Φ.

Η διάθεση των ομιλητών για συζήτηση ήταν τέτοια, που η ημερίδα ξεπέρασε και την προβλεπόμενη ώρα λήξης. Μετά από έκκληση πολλών που δεν κατάφεραν να την παρακολουθήσουν, την παραθέτουμε στο σύνολο της στο παρακάτω video: