- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επιστολή του ΕΚΦ στην Υπουργό Παιδείας για επανεξέταση των ρυθμίσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας απέστειλε την παρακάτω επιστολή στην Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, με κοινοποίηση στη ΓΣΕΕ σχετικά με την επανεξέταση των ρυθμίσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Με αφορμή την προς ψήφιση προτεινόμενη ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας για την ισοτιμία των ελληνικών τίτλων σπουδών με τους τίτλους σπουδών της Ε.Ε. αλλά και τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) για όλα τα κακώς συμβαίνοντα στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα της Ομοσπονδίας για πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία στην πιστοποίηση των εκπαιδευτικών προσόντων.

Δεν πρέπει να ψηφιστεί καμία νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει την πλήρη εμπορευματοποίηση της παιδείας και την έλλειψη ισονομίας στην αναγνώριση των τίτλων σπουδών. Η επικύρωση της πιστοποίησης με όρους ακραίας αδιαφάνειας θα σφραγίσει για πολλά χρόνια την εκπαίδευση, το μέλλον των νέων ανθρώπων.

Η Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο του δημοσίου επί όλων των εκπαιδευτικών και εξεταστικών διαδικασιών της ιδιωτικής εκπαίδευσης σεβόμενη τόσο τους μαθητές όσο και τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά σχολεία. Η έλλειψη εποπτείας θα αφήσει τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς απροστάτευτους και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις αλλοίωσης βαθμολογιών και τίτλων σπουδών. Ζητούμε την επανεξέταση των προτεινόμενων από το Υπουργείο νομοθετικών ρυθμίσεων ώστε να εξασφαλιστούν μεγαλύτερα εχέγγυα νομιμότητας και αξιοκρατίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΑΚΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ