- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επιτέλους ξύπνησαν

Μόλις στις 4 Δεκεμβρίου, ξύπνησε η Πολιτική Προστασία και ο ΕΟΔΥ, ενώ τους είχα προειδοποιήσει 16 ημέρες νωρίτερα, και αντιλήφθηκε ότι ο νομός Φλωρίνης πλήττεται σφοδρά από την COVID-19.

Αγνόησαν την προειδοποίηση μου στις 18 Νοεμβρίου, όπου εφιστούσα την προσοχή ότι τα θετικά τέστ στην Φλώρινα, ήταν περισσότερα, αναλογικά, από της Θεσσαλονίκης η οποία έβραζε!

Αγνόησαν, την προειδοποίηση μας,ότι πιθανότατα πρόκειται για νέα μετάλλαξη του ιού που έχει 10πλάσια μεταδοτικότητα, και μας μεταδόθηκε από τους εργάτες γης που πέρασαν τα σύνορα. Αντί να τους ελέγχουν επί τόπου όπως είχαν υποχρέωση και κάνουν στα άλλα Τελωνεία, αφελώς, βασίστηκαν σε πιστοποιητικά που προσκόμιζαν, τα οποία στην πλειονότητα ήταν πλαστά. Δεν έβλεπαν το τι γίνεται στις γειτονικές χώρες; Δεν έβλεπαν τις νοσήσεις των συνοριοφυλάκων;. Τι παρακολουθούν; Τι είδους «Προστασία» παρέχουν στον πολίτη;

Η ανικανότης σε όλο το μεγαλείο της…

Έτσι μετατράπηκε και ο νομός μας σε πυρίκαυστη ζώνη από εκεί που ήταν μια περιοχή χαμηλού ιικού φορτίου…

Εκφράζω τον θαυμασμό μου στους ηρωικούς Συναδέλφους Υγειονομικούς, ιδιώτες και νοσοκομειακούς, που αγωνίζονται υπό αντίξοες συνθήκες,προσπαθώντας να βοηθήσουν τον πληθυσμό της Φλώρινας. Στους πολλαπλούς νοσήσαντες ήρωες Υγειονομικούς και Πολίτες εύχομαι ταχεία αποθεραπεία. Καλό Παράδεισο στους πολλαπλούς αποδημήσαντες.

Οι υπόλοιποι να προσέχουμε.

 

Δημήτριος Γάκης

Χειρουργός

τ. Πρόεδρος ΑΧΕΠΑ