- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Εργατικό Κέντρο Φλώρινας: Να αποσυρθεί άμεσα η διάταξη για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς

Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την επαγγελματική εκπαίδευση (άρθρο 114) έρχεται να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Μετά την θέσπιση των τρίμηνων συμβάσεων, τώρα το Υπουργείο δίνει τον έλεγχο και τη δικαιοδοσία των προσλήψεων αναπληρωτών στις τοπικές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καταργώντας με αυτόν τον τρόπο τους ήδη διαμορφωμένους από το ΑΣΕΠ πίνακες.

Όπως αναφέρει το άρθρο, σε εξαιρετικές περιπτώσεις που αντικειμενικοί λόγοι (;) δεν επιτρέπουν την πρόσληψη προσωρινού αναπληρωτή, προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι με διάρκεια εργασίας έως 1 έτος, από τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης, με βάση σειρά κατάταξης και προτίμησης. Αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι, εκδίδεται τοπική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η ρύθμιση αυτή προωθεί μια αναξιοκρατική διαδικασία προσλήψεων και απαξιώνει τον επαγγελματικό ρόλο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που στηρίζουν όλο το εκπαιδευτικό σύστημα. Ως Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, ζητούμε να μην ψηφιστεί η εν λόγω διάταξη και να γίνουν άμεσα μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών από τους πίνακες του ΑΣΕΠ.