- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η ενορία Αγίου Νικολάου Φλώρινας εορτάζει τον προστάτη της κεκλεισμένων των θυρών

Φέτος θα γιορτάσουμε την μνήμη του προστάτου μας Αγίου Νικολάου ταπεινά και φτωχικά, χωρίς την φυσική παρουσία των ενοριτών μας και των φιλακόλουθων χριστιανών και προσκυνητών και με κλειστές τις πόρτες.

Συμμετέχοντες κατ’ αυτό τον τρόπο στην μεγάλη και επίπονη προσπάθεια τόσον της Πολιτείας και Εκκλησίας, όσον και ολοκλήρου του καταπονεμένου λαού, για την τιθαύσεση της εξάπλωσης της διασποράς της πανδημίας του αόρατου εχθρού του Κορωνοϊού. Ιδιαίτερα για την πόλη μας, που τις μέρες αυτές το επιδημιολογικό φορτίο του ιού είναι υψηλό και τα κρούσματα αυξάνουν ανησυχητικά και με ραγδαίο ρυθμό.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων φέρομεν σε γνώση τα ακόλουθα:

  1. Οι λατρευτικές ακολουθίες της εορτής του Αγίου Νικολάου και του Σαββάτου 5/12 και της Κυριακής 6/12, θα μεταδοθούν από τον Ρ/Σ της Ι.Μ. Φλωρίνης (fm 98,3). Παρακαλούμεν να συμμετάσχετε νοερώς και προσευχητικώς, χωρίς άλλες οικιακές ενασχολήσεις, ακροόμενοι όλες τις ακολουθίες.
  2. Αρτοκλασίες δεν θα γίνουν, όπως κάθε χρόνο. Θα γίνει μία του εορτάζοντος Ναού για όλους τους εορτάζοντες,κατά την διάρκεια του Εσπερινού, όπου θα μνημονευθούν τα ονόματα των προσφιλών σας προσώπων που γιορτάζουν.

Το πρόγραμμα των λατρευτικών ακολουθιών έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: α) Τα ονόματα για τις αρτοκλασίες θα δίνονται ως εξής: Το Σάββατο από τις 3:00μ.μ. ο Ναός θα είναι ανοικτός μόνον για να ρίχνεται το «δίπτυχο» (χαρτάκι ζώντων) στο κάνιστρο που θα υπάρχει έξωθεν της θύρας του Ναού. Επίσης μπορείτε να στείλετε τα δίπτυχά σας με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) του Ναού: agiosnikolaos.fl@gmail.com, β) Εφόσον επιθυμείτε την αξία του δίσκου για την αρτοκλασία, που θα κάνατε αξίας περίπου 10-15 €, το ποσό αυτό να το ρίξετε στο κυτίον που θα έχουμε μαζί με το κάνιστρο για τα δίπτυχα, ή εναλλακτική λύση με ηλεκτρονική δοσοληψία στο λογαριασμό καταθέσων του Ναού στην Εθνική Τράπεζα: GR 3501104840000048429603540. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα γίνουν δέματα με τρόφιμα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι των φτωχών της Ενορίας μας.

Δια πρεσβειών του Αγίου Νικολάου

 Ο Προϊστάμενος

 π. Σωτήριος Παρδάλης

Πρωτοπρεσβύτερος