- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

ΛΚΔΜ: Χωρίς επίσημο εορτασμό και δημόσιες εκδηλώσεις η εορτή της προστάτιδας των λιγνιτωρύχων Αγίας Βαρβάρας

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα εορτής της Αγίας Βαρβάρας και προστάτιδας των απανταχού Λιγνιτωρύχων. Φέτος όμως, συμπίπτει με συνθήκες έκτακτης κατάστασης, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 και της ισχύος περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Δεδομένων αυτών, η Διεύθυνση του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) δεν θα προχωρήσει -όπως είθισται κάθε χρόνο- σε επίσημο εορτασμό και δημόσιες εκδηλώσεις.

Παρ’ όλα αυτά όμως και επειδή η λήθη δεν αρμόζει μια τέτοια ημέρα στο ΛΚΔΜ, τα μηνύματα της συγκεκριμένης εορτής συνοψίζονται ως εξής:

Τέλος, γνωστοποιείται ότι με τον δέοντα σεβασμό και ως ελάχιστη ένδειξη τιμής, ανήμερα της εορτής και στο ναΐσκο της Αγίας Βαρβάρας εντός του ΛΚΔΜ, αποκλειστικά και μόνο η Διεύθυνση του Λιγνιτικού Κέντρου -λαμβάνοντας μέτρα προστασίας και τηρώντας τις αποστάσεις- θα τελέσει τρισάγιο στη μνήμη των αδικοχαμένων Λιγνιτωρύχων και στο παρακείμενο σχετικό Μνημείο, θα γίνει κατάθεση στεφάνου από τον Διευθυντή κ. Αντώνιο Νίκου.