- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων: «Να τα πούμε;» – Η τελευταία Καλή Πράξη μας για το 2020, καλωσορίζοντας το 2021!

Τις φετινές, διαφορετικές γιορτινές ημέρες, καλούμαστε να μείνουμε σπίτι και να τηρήσουμε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία που πλήττει όλον τον κόσμο. Ένα έθιμο των ημερών το οποίο θα λείψει πραγματικά σε όλα τα παιδιά είναι τα Κάλαντα, αυτό το έθιμο που έλκει την καταγωγή του από τις βυζαντινές παραδόσεις και γεμίζει με μελωδίες τις γειτονιές της πατρίδας μας την παραμονή των μεγάλων θρησκευτικών εορτών.

Θέλοντας να συμβάλλουμε ώστε να μην λείψει φέτος αυτό το έθιμο, οι Έλληνες Πρόσκοποι, με την ευγενική υποστήριξη της Παιδικής Χορωδίας Σπύρου Λάμπρου, θα προσπαθήσουμε να ακουστούν και φέτος τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς σε όσο το δυνατόν περισσότερες γειτονιές της πατρίδας μας. Συγκεκριμένα, στο κανάλι του Σ.Ε.Π. στο YouTube θα αναρτηθεί ένα εορταστικό βίντεο μικρής διάρκειας (https://youtu.be/zv7X8DK2GrA) με τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και την 31η Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί καλούμε τα Λυκόπουλα, τους Προσκόπους, τους Ανιχνευτές, τα Μέλη Προσκοπικών Δικτύων, τα Ενήλικα Στελέχη, τους Παλαιούς Προσκόπους, τα μέλη Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης καθώς και τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και κάθε φορέα που έχει τη δυνατότητα να κάνει δημόσια αναπαραγωγή ήχου, να το παίξουμε με όποιο πρόσφορο μέσο έχει ο καθένας στο σπίτι του (ηχεία, φορητές συσκευές, ραδιόφωνο κ.ά.). Το Σ.Ε.Π. θα προβάλλει επίσης σε ζωντανή μετάδοση το βίντεο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του.

Όσοι και όσες θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας τη συμμετοχή σας σε αυτήν την πρωτοβουλία, μπορείτε να αποστείλετε υλικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση natapoume@sep.org.gr ή να κάνετε χρήση του hashtag #natapoume στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Καλώ όλους και όλες να συμβάλλετε στη διάδοση αυτής της ενέργειας, αφενός στα μέλη των Τμημάτων αφετέρου σε οποιονδήποτε φορέα υπάρχει πρόσβαση και θα μπορούσε να πολλαπλασιάσει το μήνυμά μας.

Οι Πρόσκοποι ακόμη και από το σπίτι μας παραμένουμε αισιόδοξοι και για λίγα λεπτά της ώρας ενώνουμε τις δυνάμεις μας και τις φωνές μας και στέλνουμε μήνυμα χαράς και αγάπης για ένα πραγματικά διαφορετικό και πιο αισιόδοξο 2021!

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

 

Με προσκοπική αγάπη

Χριστόφορος Χ. Μητρομάρας

Γενικός Έφορος