- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συλλυπητήριο μήνυμα του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης»

Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» εκφράζει την βαθιά οδύνη του, για όλες τις απώλειες συμπολιτών μας που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας και εκφράζει τα ειλικρινέστατα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους.

Χωρίς να διαχωρίζουμε κανέναν συμπολίτη μας, ούτε τον πόνο των απωλειών τους, αποχαιρετούμε δυο ξεχωριστούς ανθρώπους που συνέδεσαν την ζωή τους με τον Σύλλογό μας.

Την Συμβολαιογράφο Άννα Μπέσσα-Χατζηχρίστου και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, Πρωτοπρεσβύτερο και προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Φλωρίνης, π. Δημοσθένη Παπαδόπουλο, που χάθηκαν με διαφορά λίγων ημερών.

Η αείμνηστη, πλέον, Άννα Μπέσσα-Χατζηχρίστου ανήκε στη χορεία των ευγενών εκείνων συμπολιτών μας, που με το απαράμιλλο ήθος της, την επαγγελματική της επάρκεια και την ανθρώπινη συμπεριφορά της, προς όλους, πρόσθεταν και ανέβαζαν θεσμικά και πολιτισμικά τους Φλωρινιώτες και τις Φλωρινιώτισσες.

Ιδιαίτερα δε για τον Σύλλογό μας, υπήρξε ανυπέρβλητος θεματικός σύμβουλος και φύλακάς του, με άφταστο ψυχικό ενθουσιασμό, ευγένεια ψυχής και αγάπη για τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ.

Ο μακαριστός, π. Δημοσθένης Παπαδόπουλος, αποτελούσε για κληρικούς και λαϊκούς, τον ορισμό του ακούραστου και χαρισματικού λευίτη στην προσευχή, την υπακοή, την υπομονή, στην τέλεση μυστηρίων και ακολουθιών, στην άφατη αγάπη προς την Πατρίδα και την προσφορά προς όλους τους συνανθρώπους μας.

Με τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ τον συνέδεε μια ξεχωριστή σχέση αμοιβαίας αγάπης, εκτίμησης και αγαστής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα: από τον Βυζαντινό Χορό «Άγιος Αγαθάγγελος», στη δημιουργία και πρόοδο του οποίου συνέδραμε αποφασιστικά, μέχρι τον αγώνα για τη Μακεδονία, τα Μνημόσυνα της Αλώσεως, καθώς και κάθε είδους πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα για τη στήριξη των συνανθρώπων μας. Την ίδια ώρα, τα παιδιά και τα εγγόνια του τιμούν την παρακαταθήκη του, συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις των Τμημάτων του Συλλόγου μας.

Αιωνία τους η μνήμη.

Το ΔΣ του ΦΣΦΑ