- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Διαδικτυακή Ημερίδα: «Προς μία φιλική, ευέλικτη και προσβάσιμη Περιφέρεια για τα Άτομα με Αναπηρία υπό το πρίσμα της Νέας Ευρωπαϊκής Στρατηγικής 2021-2030 και του Ελληνικού Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αναπηρία»

Με τη Νέα Ευρωπαϊκή Στρατηγική 2021-2030 για τα δικαιώματα των ανάπηρων ατόμων και το Ελληνικό Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία να βρίσκονται προ των πυλών, διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μία διαδικτυακή Ημερίδα με σκοπό την διάρθρωση Στρατηγικής Περιφερειακού Σχεδίου για τα Άτομα με Αναπηρία.

Στην Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μία συνοπτική ανάλυση της Νέας Ευρωπαϊκής Στρατηγικής 2021-2030 για τα δικαιώματα των ανάπηρων ατόμων από τον ευρωβουλευτή κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο, καθώς και το Ελληνικό Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία, από τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργο Σταμάτη. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ, κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, θα τοποθετηθεί επί της θέσης του αναπηρικού κινήματος για την Νέα Ευρωπαϊκή Στρατηγική και το Ελληνικό Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα ΑμεΑ, ενώ ο καθηγητής Νευρολογίας και Νευροαπεικόνισης, Δρ. Μάριος Πολίτης, θα παρουσιάσει την πρωτοποριακή πλατφόρμα “Inclusively” για την εύρεση εργασίας μέσω προχωρημένης τεχνολογίας που αφορά σε άτομα με κάθε είδους αναπηρία.

Εν συνεχεία, θα γίνει τοποθέτηση επί των ζητημάτων «Προσβασιμότητα-Απασχόληση», για τα άτομα με αναπηρία από τον Παραολυμπιονίκη και Έφορο Αθλημάτων της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, κ. Ανδρέα Κατσαρό, και σχολιασμός επί της Στρατηγικής Περιφερειακού Σχεδίου για τα Άτομα με Αναπηρία στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από τον Πρόεδρο της ΠΟΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας, κ. Βασίλη Κούτσιανο.

Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες ομιλητές θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν και να δεχτούν ερωτήματα και σχόλια στα πλαίσια ενός ανοικτού διαλόγου.

Δεδομένων των υφιστάμενων συνθηκών, η Ημερίδα θα λάβει χώρα διαδικτυακά, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 στις 17.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι της Περιφέρειας στο Youtube: https://www.youtube.com/c/ΠεριφέρειαΔυτικήςΜακεδονίας/videos

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης

Νικόλαος Λυσσαρίδης