- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ερωτήματα του Σωματείου Εργαζομένων στις αρχαιολογικές ανασκαφές της Π.Ε. Φλώρινας προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την προκήρυξη της εφορείας αρχαιοτήτων Φλώρινας την 24-04-2020 που αφορούσε το έργο  “Αποκατάσταση και ανάδειξη Ακρόπολης και τμήματος του Νότιου Πλατώματος Ελληνιστικής πόλης Πετρών Αμυνταίου» προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, 27 άτομα, εκ των οποίων 7 επιστημονικού προσωπικού και 20 ΥΕ ειδικευμένοι εργάτες με σύμβαση για χρονικό διάστημα δυο (2) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως το τέλος του υποέργου. Στην προκήρυξη αυτή έχουν δικαίωμα συμμετοχής και κάτοικοι εκτός της ΠΕ Φλώρινας.

Στο παραπάνω έργο δόθηκαν ορθά, δύο παρατάσεις μιας και δεν ήταν δυνατή η αποπεράτωση του. Η πρώτη αφορούσε το διάστημα  από 4-6-2020 έως 3-8-2020 και η δεύτερη από 4-10-2020 έως 3-12-2020. Στο μεταξύ έχουν μείνει να εργάζονται 16 εργάτες, 6 άνδρες και 3 γυναίκες από την ΠΕ Φλώρινας, 4 άνδρες από την ΠΕ Πέλλας και 3 άνδρες από την ΠΕ Κοζάνης, αφού 4 παραιτήθηκαν για προσωπικούς τους λόγους.

Στο τέλος της δεύτερης παράτασης η επικεφαλής αρχαιολόγος κα Ελπινίκη Ναούμ (με την σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης κας Ζιώτας Χριστίνας?), αποφάσισε να δοθεί ακόμα μια 2μηνη παράταση μόνο για 5 ΥΕ εργάτες, ενώ είχε την δυνατότητα να παρατείνει όλες τις συμβάσεις.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν ευλόγως είναι:

Σε μια περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία δεν μπορεί κανένας (που για δικούς του λόγους) να παίζει με τις ανθρώπινες ζωές. Το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια είναι ΙΕΡΟ.

Περιμένουμε τις απαντήσεις από την Εφορία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, διαφορετικά θα θεωρήσουμε πως οι διαδικασία των παρατάσεων των συμβάσεων εμπεριέχουν δόλο!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΤΣΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ