- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες! Όχι στο νόμο Κεραμέως!

Όχι στη μόνιμη καραντίνα των δικαιωμάτων μας!

Η κυβέρνηση της ΝΔ δέκα μήνες τώρα δεν παίρνει στοιχειώδη μέτρα για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας. Αφήνει το λαό εκτεθειμένο απέναντι στην εξελισσόμενη πανδημία. Το παρατεταμένο 2ο lockdown, σκληρό και ταξικό για τους εργαζόμενους και το λαό, οδηγεί μόνο στην καταστροφή. Η ανεργία γιγαντώνεται σε πρωτοφανή ύψη, μεγαλύτερα και από την κρίση των μνημονίων. Η οικονομική κρίση επιταχύνεται με δραματικές συνέπειες που θα αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα.

Την ίδια στιγμή που τα πανεπιστήμια είναι κλειστά περίπου ένα χρόνο, που το δημόσιο σχολείο διαλύεται από την αντιεκπαιδευτική επιμονή της κυβέρνησης στην τηλεεκπαίδευση και τα προβλήματα μόρφωσης, και κοινωνικοποίησης των παιδιών γιγαντώνονται, που εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν φτάσει στα όρια τους, η κυβέρνηση επιλέγει να επιτεθεί με τον πιο σκληρό τρόπο στην δημόσια εκπαίδευση. Αντί να πάρει μέτρα ώστε να ξανανοίξουν οι σχολές με ασφάλεια και όλες τις υγειονομικές προϋποθέσεις, ξοδεύει 30 εκ. ευρώ στη συγκρότηση πανεπιστημιακής αστυνομίας και όχι για πρόσληψη καθηγητών, όχι για μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, όχι για την ενίσχυση των κτιριακών υποδομών και του εξοπλισμού, δηλαδή όχι για να έχουμε αξιοπρεπείς σπουδές!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ανακοινώθηκε αιφνιδίως η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των εκατό ατόμων . Με το πρόσχημα της προστασίας της  δημόσιας υγείας η κυβέρνηση προβαίνει σε περιορισμούς και καταστέλλει θεμελιώδη δικαιώματα, εν όψει των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων από τους φοιτητικούς  συλλόγους και πάσης φύσεως φορείς σε πολλές περιοχές της χώρας!

Η αστική, συναινετική αντιπολίτευση (ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και σία) επίσης οσμίζεται τη νέα κατάσταση. Και μέσα στην πολιτική της αφασία αναγορεύει και πάλι την εκλογολογία, τη σκανδαλολογία, τη διέξοδο της «κυβερνώσας αριστεράς και της δεξιάς πολιτικής» ως εναλλακτική λύση για τον χειμαζόμενο λαό.

Και οι δύο πρακτικές φοβούνται όπως ο διάολος το λιβάνι την εισβολή του οργανωμένου λαϊκού παράγοντα στο προσκήνιο, την ανατρεπτική του δυναμική, γι’ αυτό και επιδιώκουν από διαφορετικούς δρόμους το φόβο, την παράλυση, την αναμονή, την ηττοπάθεια.

Το μήνυμα ρήξης και ανατροπής είναι ξεκάθαρο.

Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας, τις ανάγκες της νεολαίας και του λαού. Την ανάγκη για παιδεία για όλους/ες, ολόπλευρη μόρφωση, χωρίς ταξικούς φραγμούς και οικονομικά φίλτρα, χωρίς την αγορά να καθορίζει το περιεχόμενο σπουδών μας. Την ανάγκη για υγεία και όχι κοροϊδία, με ένα ισχυρό σύστημα δημόσιας υγείας, ως το κυρίαρχο μέσο αντιμετώπισης της οποιασδήποτε υγειονομικής κρίσης.

Την ανάγκη για αξιοπρεπή εργασία, γιατί δεν θα είμαστε η γενιά της ανεργίας και της επισφάλειας, θέλουμε να δουλέψουμε στο αντικείμενό μας, με αξιοπρεπή μισθό, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ασφάλιση, κόντρα στα αντεργατικά νομοσχέδια και σχέδια των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου. Την ανάγκη για ελευθερία, κόντρα στην προσπάθεια κάθε μορφής φίμωσης, τρομοκράτησης, καταστολής των αγώνων αλλά και της ίδιας της καθημερινής ζωής, της νεολαίας και όλου του λαού.

Θα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της νεολαίας στην εργασία, απέναντι στην επίθεση που θέλει να την σπρώξει στην φτηνή ευέλικτη κατάρτιση και στην φτηνή ευέλικτη δουλειά.

Παλεύουμε για την ενότητα όλου  του κόσμου της εκπαίδευσης (μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονιών) με την εργαζόμενη πλειοψηφία,  για να μην περάσει και να μην εφαρμοστεί ποτέ ο Νόμος αυτός και οι άλλες αντιδραστικές ρυθμίσεις και νόμοι της κυβέρνησης.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΠΛΑΙ ΜΑΣ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 28/01 12μ.μ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΔΗ (κανόνια)

ΕΑΑΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ