- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επίσκεψη μελών του τοπικού συμβουλίου Μελίτης στον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας

Τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Μελίτης του Συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΤΗ» επισκέφτηκαν την Τρίτη στις 23-2-2021 τον Aντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Κιοσέ Ιωάννη στο γραφείο του, στο πλαίσιο των συνεχών επαφών, με θεσμικούς φορείς έναντι των δεσμεύσεων προς τους κατοίκους της Μελίτης.

Τα μέλη έθεσαν ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινότητα Μελίτης τα οποία έχουν καθυστερήσει και κατά συνέπεια δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, τα μέλη του Τ.Σ. έθεσαν τα παρακάτω θέματα και έλαβαν τις σχετικές απαντήσεις.

Τα θέματα που τέθηκαν είναι τα εξής :

1) Σε τι στάδιο βρίσκεται το έργο που αφορά την εκτέλεση παράλληλων έργων αναδασμού των αγροκτημάτων της Μελίτης, μετά την υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία: ‘’ΕΡΓΟΝ Α.ΤΤΕΒΕ του Κωνσταντίνου Ρόμπη στις 16/10/2019 που αφορά:

α) Ισοπεδώσεις αγροτεμαχίων, ώστε τα αγροτεμάχια να έχουν επιφάνεια κατάλληλη για καλλιέργεια .

β) Διάνοιξη νέων δρόμων.

γ) Κατασκευή σωληνωτών οχετών με πλαστικούς σωλήνες και διαβάσεων.

δ) Διάνοιξη στραγγιστικών τάφρων για τη συγκέντρωση όμβριων υδάτων.

Η απάντηση του κ. Αντιπεριφερειάρχη ήταν ότι όντως υπήρξε καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών, λόγω νομικών θεμάτων, τα οποία πλέον διευθετήθηκαν.Καλώς εχόντων των πραγμάτων οι εργασίες θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2021.

2) Αν η περιφέρεια παρακολουθεί τους ρύπους (που το τελευταίο διάστημα είναι συνεχώς στο κόκκινο σε αντίθεση με αυτούς των όμορων νομών) με βάση τις μετρήσεις των σταθμών,οι οποίοι είναι τοποθετημένοι τόσο στην Μελίτη όσο και στη Φλώρινα, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ρήτρα ή τα αντισταθμιστικά που προβλέπουν δωρεάν ή μειωμένο ρεύμα, σε περιπτώσεις συνεχούς ρύπανσης σε υψηλά όρια, για χρονικό διάστημα όσο διαρκεί αυτή.

Η απάντηση του κ. Αντιπεριφερειάρχη ήταν ότι το θέμα εξετάζεται και ότι θα ενημερωθεί το τμήμα περιβάλλοντος, ώστε να παρακολουθεί καθημερινά τον δείκτη. Ταυτόχρονα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες (υπουργεία, αποκεντρωμένη διοίκηση κ.τ.λ.)

3) Ζητήθηκε ο καθαρισμός της κοίτης του ποταμού, τουλάχιστον στα όρια της κοινότητας Μελίτης.

Η απάντηση του κ. Αντιπεριφερειάρχη ήταν θετική αναφέροντάς μας ότι τέτοια έργα έχουν γίνει και σε άλλες δημοτικές ενότητες του δήμου μας.

4) Ζητήθηκε η μεταφορά πεζογέφυρας σε συνεννόηση και συνεργασία με τη δημοτική αρχή σε άλλο καθορισμένο σημείο και η συντήρηση της παλαιάς πεζογέφυρας κάτω από το γήπεδο

Η απάντηση του κ. Αντιπεριφερειάρχη ήταν θετική. Συμφώνησε να υλοποιηθεί σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Κιοσές τόνισε πως θα συμβάλει όσο μπορεί στην επίλυση των προβλημάτων. Οι δυο πλευρές συμφωνήσαν στην ανάγκη συχνής επικοινωνίας για την καλύτερη συνεργασία και τα καλύτερα αποτελέσματα στο εγγύς μέλλον.

Τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Μελίτης του Συνδυασμού: ‘’ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΤΗ‘’ θέλουν να ενημερώσουν τους συγχωριανούς τους, ότι και με τη συγκεκριμένη επίσκεψη, όπως έχουν δεσμευτεί, θα συνεχίσουν τις δράσεις για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους και ασφαλώς της καθημερινότητάς τους.

Με εκτίμηση ο Συνδυασμός

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΤΗ»