- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ευχές φορέων και συλλόγων για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου

Του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου

Σεβασμιώτατε καί πολυσέβαστε Γέροντά μου π. Θεόκλητε,

μέ χαρά καί συγκίνηση συμμετέχω στήν ὄμορφη πρωτοβουλία τῆς ἔντυπης καταγραφῆς τῶν εὐχῶν ἀνθρώπων πού Σᾶς σέβονται καί σᾶς ἀγαποῦν, μέ ἀφορμή τήν ἐπέτειο τῶν ὀνομαστηρίων Σας.

Δυστυχῶς, ἡ πανδημία καί οἱ συνέπειές της στεροῦν τήν, ὅπως κάθε χρόνο, σωματική μας παρουσία στόν κατάμεστο Μητροπολιτικό Ναό τοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος, κατά τήν ἡμέρα τῶν ὀνομαστηρίων σας. Γι’ αὐτό, ἐφέτος, τίς εὐχές μας θά Σᾶς τίς καταθέσουμε διά μέλανος καί χάρτου.

Νά ζήσετε, Σεβασμιώτατε Πατέρα μας, χρόνους ἄλυπους. Ὁ Θεός Σᾶς χάρισε χρόνους μακρούς, ὄχι ὅμως χρόνους ἄλυπους. Γι’ αὐτό, θερμά Τόν παρακαλοῦμε νά Σᾶς χαρίζει καί χρόνους ἄλυπους.

Νά βλέπετε συναγμένα τά τέκνα Σας, γύρω Σας, φέροντα κλάδους ἀγαθοεργίας.

Νά ἀγάλλεσθε μέ τήν εἰρήνη τῆς ποίμνης.

Νά χαίρεσθε μέ τήν ἑνότητα τῶν ποιμαινομένων, ἐν τῷ προσώπῳ τοῦ Ποιμένος των.

Νά μήν πικραθεῖτε ἄλλο ἀπό σχίσματα καί φατρίες.

Νά καμαρώνετε τήν, κατά Χριστόν, πρόοδο τῶν πνευματικῶν παιδιῶν Σας.

Εἶσθε γιά ὅλους μας σημεῖο τῆς παρουσίας τοῦ Χριστοῦ μέσα στίς ζωές μας.

Κήρυκας τῆς Ἁναστάσεώς Του.

Ἐπιστολή Του γινωσκομένη καί ἀναγινωσκομένη.

Γιά ὅλα αὐτά πού μᾶς προσφέρετε Κύριος ὁ Θεός ἀντιχαρίσαιτο τήν Οὐράνιο Βασιλεία Του.

Με βαθύτατο σεβασμό καί πολλή υἱική ἀγάπη

† Ο ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ & ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ


Του βουλευτή Ιωάννη Αντωνιάδη

Με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Θεοκλήτου, του εύχομαι υγεία και μακροημέρευση για να συνεχίσει την ανιδιοτελή προσφορά του, στην ακριτική μας μητρόπολη. Ο Σεβασμιότατος με ταπείνωση, υπομονή , πραότητα και μεγάλη αγάπη προς το ποίμνιο του, είναι ο πνευματικός πατέρας που έχει δώσει κάθε ικμάδα της ζωής του στην διακονία, στην φιλανθρωπία και στην βοήθεια προς τον συνάνθρωπο, λειτουργώντας πάντα σαν τον Καλό Σαμαρείτη του Ευαγγελίου.

Έτη πολλά Σεβασμιότατε.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Της βουλευτή Θεοπίστης (Πέτης) Πέρκα

Σεβασμιώτατε,

σας εύχομαι από καρδιάς υγεία και μακροημέρευση, ώστε να κηρύττετε την αγάπη και ειρήνη του λαού μας.

Η Βουλευτής Φλώρινας,
Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα 


Του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Ιωάννη Αθ. Κιοσέ

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα,

Η εορτή των ονομαστηρίων σας, μου δίνει τη χαρά της επικοινωνίας μαζί σας, για να σας εκφράσω εγκάρδιες ευχές για έτη πολλά και ευλογημένα.

Εύχομαι λαμπρή και άξια συνέχεια της ποιμαντορίας σας, ανεπισκίαστη από την απαξίωση των αρχών, ιδεών και ιδανικών που χαρακτηρίζουν την εποχή μας.

Η Θεία χάρη να ενισχύει το έργο σας και να σας χαρίζει απλόχερα πραότητα, πνευματικότητα και αξιοσύνη, αρετές με τις οποίες καθοδηγείται και εμπνέεται όλα αυτά τα χρόνια λαό και κλήρο.

Ασπαζόμενος την υμετέρα Σεβασμιώτητά σας, σας μεταφέρω εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, την αγάπη και τον σεβασμό στο πρόσωπο σας.

Μετά σεβασμού
Ιωάννης Αθ. Κιοσές
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας


Του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Βασιλείου Θ. Άμπα

Σεβασμιότατε κ.κ. Θεόκλητε,

Άγιε Πατέρα,

Η ονομαστική σας εορτή, κάτω από τις πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες, μας δίνει την ευκαιρία της δημόσιας έκφρασης των ευχών προς το πρόσωπό σας.

Είναι πολύ δύσκολο να περιγραφεί το μακρόχρονο και υψηλής πνευματικής αξίας έργο που έχετε επιτελέσει, ωστόσο είναι πασιφανές και πολυσχιδές. Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να συνεχίσετε να υπηρετείτε με ζήλο την εκκλησία και η Θεία χάρη να μην παύσει να σας δίνει την πραότητα για να καθοδηγείτε το ποίμνιό σας.

Εις πολλά και ευλογημένα έτη Δέσποτα

Βασίλειος Θ. Άμπας
Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτ. Μακεδονίας


Του Δημάρχου Φλώρινας Βασιλείου Γιαννάκη

Σεβασμιότατε,

Πνευματικέ μας πατέρα κ.κ. Θεόκλητε,

Με την ευκαιρία της ονομαστικής σας εορτής, σας εκφράζω εγκάρδιες ευχές για υγεία και μακροημέρευση.

Σε περιόδους δοκιμασίας, όπως αυτή που διανύουμε, ο τόπος μας έχει ανάγκη από Ιεράρχες που με ζήλο και αγάπη υπηρετούν τους πιστούς και την Αγία Εκκλησία.

Εσείς, ανήκετε σε αυτήν την ξεχωριστή κατηγορία. Με τους ποιμαντικούς σας κόπους, την ανεξίτηλη πνευματική – και όχι μόνο – προσφορά σας, τον καθάριο και ελπιδοφόρο λόγο σας, την πραότητά σας, το φιλανθρωπικό σας έργο.

Είμεθα ευγνώμονες για όσα πνευματικά αγαθά μας προσφέρετε. Είθε ο Κύριος μας να σας χαρίζει υγεία και δύναμη ψυχής, ώστε να διακονείτε για πλείστα έτη τους συμπολίτες μας και να συνεχίσετε απρόσκοπτα το έργο σας.

Εις πολλά και ευλογημένα έτη Δέσποτα.

Βασίλειος Νικ. Γιαννάκης

Δήμαρχος Φλώρινας


Του δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη

Επ’ ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ Θεοκλήτου, εύχομαι ολόψυχα όπως ο Δωρεοδότης Κύριος μας, του χαρίζει έτη πολλά, τρισευλογημένα και καρποφόρα, με υγεία, σωματική και ψυχική δύναμη ώστε να συνεχίζει να υπηρετεί με τον ίδιο αποστολικό ζήλο την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

 

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης


Του δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά

Σεβασμιότατε,

Δεχθείτε σας παρακαλώ, εκ βάθους καρδίας, τις θερμότερες ευχές μου για την ονομαστική σας εορτή.

Ο Θεός να σας δίνει δύναμη, μακροημέρευση και υπομονή για να διακονείτε το ποίμνιο σας, αλλά και να συμβουλεύετε και να νουθετείτε όλους εμάς ώστε να πορευόμαστε στην σωστή ρότα.

Η καθάρια φωνή και η εμβληματική διακονία σας, μας κάνουν και αισθανόμαστε σίγουροι και ασφαλείς.

Χρόνια πολλά με υγεία και καλή επιτυχία στο έργο σας.

O Δήμαρχος Εορδαίας
Παναγιώτης Ν. Πλακεντάς


Του Δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη

Σεβασμιότατε,

Με την ευκαιρία της ονομαστικής Σας εορτής, επιθυμώ να Σας εκφράσω εγκάρδιες ευχές για υγεία και μακροημέρευση.

Εύχομαι να ποιμαίνετε ως άριστος ποιμένας, τον άγιο του Θεού λαό, τον οποίο ο Κύριος σας εμπιστεύθηκε.

Δέομαι, όπως ο Κύριος Σας χαρίζει έτη πολλά σωματική και ψυχική δύναμη ώστε να συνεχίζετε να υπηρετείτε με τον ίδιο αποστολικό ζήλο την Ιερά Μητρόπολή μας και την Εκκλησία του Χριστού

Με σεβασμό

Πασχαλίδης Παναγιώτης
Δήμαρχος Πρεσπών


Του Προέδρου και των μελών της Κοινότητας Φλώρινας

Ο κος Κωνσταντίνος Χαρ. Ρόζας, Πρόεδρος της Κοινότητας Φλώρινας και τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Φλώρινας, εκφράζουν τις εγκάρδιες ευχές τους με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Θεοκλήτου.

Εις πολλά και ευλογημένα έτη Δέσποτα.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Κωνσταντίνος Χαρ. Ρόζας


Του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας

Επ’ ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του Σεβασμιότατου Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας, κ.κ. Θεόκλητου, εύχομαι ολόψυχα όπως ο Δωρεοδότης Κύριος να συνοδοιπορεί πάντοτε μαζί του, ώστε χρησιμοποιώντας την ποικιλία των χαρισμάτων, με τα οποία το Πνεύμα το Άγιο τον πλούτισε, να ποιμαίνει, ως καλός ποιμένας, τον άγιο του Θεού λαό.

Να του χαρίζει έτη πλείστα, ευλογημένα και καρποφόρα με κρυστάλλινη διάυγεια και υγεία, φωτισμό στο ευθυνοφόρο έργο του και άλυπον αρχιερωσύνη ώστε να ορθοτομεί τον Λόγον της Αληθείας.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας
Σιάκος Σωκ. Κωνσταντίνος


Του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Θεοδουλίδη

Σεβασμιότατε κ.κ. Θεόκλητε,

Με την ευκαιρία της ονομαστικής σας εορτής, θα ήθελα να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχές μου για υγεία και μακροημέρευση καθώς και σωματική και ψυχική δύναμη, ώστε να συνεχίζετε απρόσκοπτα και με τον ίδιο ζήλο τη διαποίμανση της καθ’ υμάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Με εκτίμηση
Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης
Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας


Του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης»

Σεβασμιότατε

Με την ευκαιρία της ονομαστικής σας εορτής, που εξαιτίας της πανδημίας δεν θα εορταστεί όπως τα προηγούμενα χρόνια, το ΔΣ του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», εκπροσωπώντας την μεγάλη Αριστοτελική Οικογένεια, επιθυμεί να σας εκφράσει, δια των μέσων ενημέρωσης, τις εγκάρδιες υιικές ευχές του, για υγεία και μακροημέρευση προς δόξα του Παναγίου Θεού και προς όφελος της Αγίας Εκκλησίας μας.

Κατά την υπερ-πεντηκονταετή διακονία σας στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών & Εορδαίας, ως Πρωτοσύγκελος και ως Μητροπολίτης στη συνέχεια, οι σχέσεις σας με τον Σύλλογό μας υπήρξαν πάντα σχέσεις ειλικρινούς και αμοιβαίας αγάπης, απεριόριστης εκτίμησης, αγαστής συνεργασίας σε ποικιλία εκκλησιαστικών, εθνικών, κοινωνικών, τοπικών και γενικών θεμάτων.

Ευχόμαστε, ολόψυχα, «ταις πρεσβείαις» του Αγίου Θεοκλήτου, αξιοποιώντας την ποικιλία των χαρισμάτων, με τα οποία το Άγιο Πνεύμα σας πλούτισε, να υπηρετείτε με τον ίδιο αποστολικό ζήλο και να ποιμαίνετε ως καλός ποιμένας τον λαό του Θεού, τον λαό της Φλωρίνης, τον οποίο η Εκκλησία με τόση σοφία σας εμπιστεύθηκε.

Εις πολλά έτη Δέσποτα.

Με τιμή
το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΣΦΑ


Του Βορειοηπειρώτικου Συλλόγου Φλωρίνης και Πέριξ

Με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής, του Μητροπολίτη κ.κ Θεόκλητου, ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Βορειοηπειρωτικού Συλλόγου Φλωρίνης και πέριξ» εκφράζει εγκάρδιες ευχές για υγεία και μακροημέρευση.

Ευχόμεθα και προσευχόμεθα, ο Κύριος, να συνοδοιπορεί πάντοτε μαζί Σας.

Με πολλή εν Χριστώ αγάπη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΟΒΑΣ Α. Νικόλαος


Της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας

Σεβασμιότατε, με την ευκαιρία της ονομαστικής σας εορτής επιθυμούμε να σας εκφράσουμε τις εγκάρδιες ευχές για υγεία και μακροημέρευση. Ευχόμαστε ο κύριος να σας χαρίζει έτη πολλά, πλήρη σωματική και ψυχική δύναμη ώστε να συνεχίζετε να υπηρετείτε με τον ίδιο ζήλο την Ιερά Μητρόπολή μας.

Με τιμή
Το ΔΣ της ΕΛΦ


Του Λυκείου Ελληνίδων – Παράρτημα Φλώρινας

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων – Παράρτημα Φλώρινας εύχονται για την ονομαστική εορτή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ.Θεόκλητο μακροημέρευση, κρυστάλλινη υγεία και φωτισμό στο ευθυνοφόρο και καρποφόρο έργο του.


Του Συλλόγου Θεσσαλών και Φίλων Ν. Φλώρινας

Ο «Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων Ν. Φλώρινας» εύχεται στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Θεόκλητο για τα ονομαστήριά του έτη πολλά και ευλογημένα και ο Θεός να τον φωτίζει και να τον ενδυναμώνει ώστε να ποιμένει τη Μητροπολιτική μας Περιφέρεια με αγάπη, ζήλο Θεού και τη Χάρι του Αγίου Πνεύματος, όπως πράττει εδώ και είκοσι ένα χρόνια!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου


Του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ»

Σεβασμιώτατε

Με την ευκαιρία της ονομαστικής Σας εορτής, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ» Σας εκφράζει ολόψυχες και εγκάρδιες ευχές για υγεία και μακροημέρευση, προς δόξαν του Παναγίου Θεού και προς όφελος της Αγίας Εκκλησίας του Χριστού.

Προσευχόμαστε όπως ο Κύριος μας, να συνοδοιπορεί πάντοτε μαζί Σας και το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει το ευθυνοφόρο έργο Σας.

Δεόμεθα όπως ο Κύριος Σας χαρίζει έτη πολλά, σωματική και ψυχική δύναμη ώστε να συνεχίζετε να υπηρετείτε με τον ίδιο αποστολικό ζήλο την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας.

Με πολλή εν Χριστώ αγάπη

Εκ του Δ.Σ. του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ»

Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Θ. Βόσδου
Ο Γ. Γραμματέας
Μιχάλης Ε. Χάτζιος


Του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ι.Μ. Φλωρίνης «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός»

Εἴθε οἱ προσευχές μας νὰ σᾶς συνοδεύουν ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ψάλλοντας ἐκ βάθους ψυχῆς:

«Ὡς ἄστρον παμφαές, καὶ ἡδύπνευστον

κρῖνον, ἀνθεῖς ἐξ ἀκανθῶν, τῇ Χριστοῦ

Ἐκκλησίᾳ καὶ πάντας κατηύφρανας,

τῇ σεπτῇ ἀλλοιώσει σου· τῆς γὰρ

γνώσεως, ὀσμὴν δεχθεὶς, τῆς τοῦ Λόγου,

ἐγεώργησας, ἀθλητικὴν ἐυωδίαν, ἐμφρόνως

Θεόκλητε.

ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ

Γιὰ τὸ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Δόντσιος Στυλιανός


Του κ. Δημητρίου Ρίζου

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπῶν καὶ Ἑορδαίας κ.κ. Θεόκλητος, τὴν Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου ἔχει τὴν ὀνομαστική του ἑορτή.

Φέτος λόγω τῶν γνωστῶν συνθηκῶν τῆς πανδημίας δὲν φαίνεται νὰ ἑορτὰση, ὅπως γινόταν παλαιά, μὲ ἀρχιερατικὸ συλλείτουργο, εὐχετήρια ἐπίσκεψι κλήρου καὶ λαοῦ στὸ Μητροπολιτικό γραφεῖο, κτλ.

Ἡ ὀνομαστικὴ ἑορτὴ τοῦ Μητροπολίτου μας ἦταν μία χαρμόσυνη ἡμέρα καὶ εὐκαιρία γιὰ νὰ ἐκδηλώσουμε οἱ πιστοὶ διὰ ζώσης καὶ ἐκ τοῦ σύνεγγυς τὴν ἀγάπη, τὸν σεβασμό, τὴν τιμἠ στὸ πρόσωπο τοῦ ποιμενάρχου μας. Νὰ εὐχηθοῦμε, ἀλλὰ καὶ νὰ δεχθοῦμε τὴν ἀρχιερατικὴ καὶ πατρικὴ εὐχή του.

Ἐναλλακτικὰ ἐπιλέγουμε νὰ ὑποβάλλουμε τὰ σέβη μας καὶ νὰ εὐχηθοῦμε γραπτῶς καὶ δημοσίως.

Τὸν γνωρίσαμε ὡς λαϊκό, καὶ μετὰ τὸν ζήσαμε ὡς Πρωτοσύγκελλο τοῦ μακαριστοῦ Αὐγουστίνου, καὶ ἐδῶ καὶ ὑπὲρ εἰκοσαετία ὡς Ἀρχιερέα.

Τὸν εὐχαριστοῦμε ποὺ μᾶς ποιμαίνει καὶ μᾶς ὁδηγεῖ εἰς νομὰς σωτηρίους, ἀλλὰ καὶ ποὺ μὲ τὴν μεγάλη ἀγάπη του μᾶς ἀνέχεται μὲ ὅλες τὶς ἀδυναμίες καὶ ἀνυπακοὲς μας ἀκόμα.

Τὸν παρακαλοῦμε νὰ συνεχίζη νὰ μᾶς στηρίζη καὶ νὰ μᾶς καθοδηγῆ πνευματικά, ὄχι μόνον ἐμᾶς, ἀλλὰ τοὺς πιστοὺς ὅλους τῆς Μητροπόλεώς μας, ὅσο καὶ ἂν τὸν στενοχωροῦμε καμμιά φορά.

Ἱκετεύομε δὲ τὸν ἅγιο Θεόν νὰ τοῦ χαρίζη ἔτη πολλὰ μὲ ὑγεία, καὶ μὲ νηφαλιότητα καὶ ἀγάπη νὰ μᾶς ποιμαίνη, ὅπως αὐτὸς γνωρίζει, νὰ μᾶς ἁγιάζη, καὶ μὲ τὴν εὐλογία του νὰ πετύχουμε τὰ ἐπουράνια καὶ αἰώνια.

Δημ. Π. Ρίζος

πανοικ(ε)ί.


Του κ. Παντελή Δάφα

Για την ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου μας πατέρα και δεσπότη κ.κ. Θεόκλητου εύχομαι υγεία, μακροημέρευση καθώς και συνέχιση ποιμένοντας λαό του Θεού.

Παντελής Δάφας
Άρχοντας υμνωδός του Οικουμενικού θρόνου

 

Οι ευχές δημοσιεύτηκαν στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας Ελεύθερο Βήμα της Φλώρινας, της 26ης Φεβρουαρίου 2021.