- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κύκλος διαδικτυακών βιωματικών σεμιναρίων από τον Ερυθρό Σταυρό Φλώρινας

Έναρξη με θέμα τη Θετική Ψυχολογία, Τετάρτη 3 Μαρτίου

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνεται ότι το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εγκαινιάζει κύκλο βιωματικών σεμιναρίων-εργαστηρίων με θέμα «Πιο ψηλά μαζί: Προσωπική ανάπτυξη και επικοινωνία» και με συντονιστές και συντονίστριες έμπειρους/ες και διακεκριμένους/ες επιστήμονες, κατά κύριο λόγο από τους χώρους της ψυχολογίας και της κοινωνιολογίας.

Στόχοι του κύκλου αυτού είναι:

Τα βιωματικά σεμινάρια θα πραγματοποιούνται ανά ένα μήνα περίπου και θα απευθύνονται σε μικρό σχετικά αριθμό ατόμων (περίπου 40), δεδομένου ότι εξ ορισμού προβλέπεται η ενεργός εμπλοκή και έκφραση κάθε συμμετέχοντα/ουσας σε αυτά.

Το πρώτο βιωματικό σεμινάριο θα έχει θέμα «Οδεύοντας προς τη Θετική Ψυχολογία» και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαρτίου, κατά τις ώρες 6.30-8.30 μ.μ., με συντονίστρια την Κατερίνα Βάσιου, Δρα Παιδαγωγικής Ψυχολογίας και ΕΔΙΠ Σχολικής Ψυχολογίας & Πρακτικής Άσκησης στο  Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εξετάσει ζητήματα συναισθημάτων και τη θετική λειτουργία τους. Στο βιωματικό μέρος, θα αξιοποιηθεί ηαφηγηματική προσέγγιση, που θεωρείται χρήσιμη για τη νοηματοδότηση της ταυτότητας, της κοινωνικής εμπειρίας και της επικοινωνίας με τους άλλους.

Οι συμμετέχοντες/ουσες αναμένεται να…

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση https://tinyurl.com/yyrno8cj, έως την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Εάν τα άτομα που θα υποβάλουν αίτηση είναι περισσότερα από τις προβλεπόμενες θέσεις, θα δοθεί προτεραιότητα σε μέλη και εθελοντές/ντριες του ΕΕΣ και σε εκείνους/ες που θα έχουν υποβάλει συντομότερα τη σχετική δήλωση ενδιαφέροντος.

Τα βιωματικά σεμινάρια παρέχονται δωρεάν, ενώ προβλέπεται η χορήγηση βεβαίωσης παρακολούθησης στα άτομα που θα συμμετάσχουν.

 

Για το ΔΣ του Περιφερειακού Τμήματος Φλώρινας του ΕΕΣ
Άννα Μπαφίτη, Πρόεδρος