- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κύριε! (τι δεν έκανα σωστά;)

-Σε ένα μικρό μεθόριο χωριό σε ένα πλινθόκτιστο σπίτι που το φώτιζε μια λάμπα κηροζίνης λίγο μετά τα μεσάνυχτα την πρώτη ώρα της Κυριακής γεννήθηκε ένα αγόρι.

-Μεγαλώνοντας διδάχτηκε τις αρχές και τις αξίες από την οικογένεια του, σπούδασε και έγινε ενεργός πολίτης. Ο άνθρωπος αυτός παρά τις αξίες και την χρησιμότητα του στην κοινωνία δεν απέκτησε ποτέ οικογένεια, έμεινε εργένης πιστός στην ελεύθερη ζωή.

-Ένα βροχερό αστραπόβροντο απόγευμα τον επισκέφτηκε ένας ηλιόφωτος  Άγγελος και του είπε: Ήρθε η ώρα να σε πάρω, εκεί που θα πάμε θα κριθείς για τις πράξεις και τα έργα σου.

-Ο μεσήλικας άνθρωπος στάθηκε με σεβασμό απέναντι Στον Κύριο και απάντησε με κάθε λεπτομέρεια σε όλες τις ερωτήσεις του.

-Ο Κύριος του είπε: Είσαι πραγματικά αγνός, έζησες ενάρετα φιλάγαθα και χωρίς ιδιοτέλεια δεν εκπλήρωσες όμως τον προορισμό σου δεν έκανες αυτό για το οποίο σε δημιούργησα.

-Κύριε! τι δεν έκανα σωστά; ρώτησε.

-Πορεύτηκες σε όλη την ζωή σου μόνος δεν άφησες απόγονους, για αυτό θα σε στείλω πίσω για να εκπληρώσεις τον σκοπό για τον οποίο σε δημιούργησα!

-Μα Κύριε, πέρασα τα πενήντα δεν είναι λίγο αργά; είπε με χαμηλή φωνή γεμάτη σεβασμό.

-Η ευλογία μου θα έρθει σε σένα και στην οικογένεια σου αυτή που θα δημιουργήσεις με την θέληση μου, σήκωσε το «βάρος» που σου δίνω και όσο πιστεύεις στο όνομα μου θα είμαι κοντά σου, είπε ο Κύριος και άνοιξε πέρασμα στον ουρανό με συνοδεία Αγγέλου να κατέλθει επί της γης με σκοπό την εκπλήρωση της εντολή του.-

Ηθικό δίδαγμα: Η οικογένεια είναι το «κλειδί» για να εκπληρώσει ο άνθρωπος τον προορισμό του  απέναντι στον δημιουργό.

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος – Εκδότης