- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας για τον αποχιονισμό στο σύνολο της Π.Ε. Φλώρινας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα για την επιτυχή αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Π.Ε. Φλώρινας.

«Ως Αντιπεριφερειάρχης, αλλά κυρίως ως άνθρωπος, οφείλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλους όσους συμμετείχαν στην αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας με το προσωνύμιο «Μήδεια», η οποία ενέσκηψε στην περιοχή μας από το πρωί του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου 2021 και διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, συγχαίρω τη Διεύθυνση της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας και τους Εργαζομένους των Τεχνικών Υπηρεσιών που ανταπεξήλθαν με απόλυτη επιτυχία στα καθήκοντά τους,υπό αντίξοες συνθήκες, διατηρώντας ανοιχτό και σε άριστη κατάσταση το σύνολο του οδικού δικτύου της αρμοδιότητας μας.

Ο μηχανισμός της Π.Ε. Φλώρινας τέθηκε σε ολοήμερη επιφυλακή και επιχείρησε με όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα, επικουρούμενος από τους ιδιώτες εργολάβους, στους οποίους ανατέθηκαν εργασίες αποχιονισμού του οδικού δικτύου, καθώς και οι επαναλαμβανόμενες ρίψεις αλατιού για την αντιμετώπιση της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών.

Θα ήταν παράλειψη εκ μέρους μου να μην αποδώσω τα εύσημα σ΄ όλους εμπλεκομένους, τους Δήμους Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την ΕΛ.ΑΣ. για τον άριστο συντονισμό και τη συνεργασία, αποδεικνύοντας τα ευεργετικά αποτελέσματα του έγκυρου και έγκαιρου σχεδιασμού και του καθορισμού των μεταξύ μας συνεργασιών στα πλαίσια του Σ.Ο.Π.Π. (Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας).

Παραμένουμε σε εγρήγορση και ετοιμότητα μέχρι την επόμενη φορά…».