- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Π.Πέρκα – ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας: Η τοπική ΝΔ και το «κρέας – ψάρι»

Για άλλη μία φορά, γινόμαστε αναγνώστες κειμένου της τοπικής ΝΔ, που προσπαθεί να βαφτίσει «το κρέας – ψάρι». Φαίνεται λοιπόν ότι τους ενόχλησαν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το ανάλγητο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, που έρχεται να φέρει την πλήρη διάλυση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, υποβαθμίζοντας για μία ακόμα φορά τα περιφερειακά πανεπιστήμια, καθώς πρόκειται να οδηγήσει σε δραματική μείωση εισακτέων, υποχρηματοδότηση και κατ’ επέκταση κλείσιμο Τμημάτων (βλ. Τμ. Γεωπονίας Φλώρινας).

Μίλησε λοιπόν η ΝΔ για παθογένειες. Μίλησε για αξιοκρατία και ακαδημαϊκότητα. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις λεγόμενες παθογένειες που περιγράφει, λες και ήρθε χθες στα πολιτικά πράγματα της χώρας και όλες τις προηγούμενες δεκαετίες που κυβερνούσε, αγρόν ηγόραζε.

Τελικά, προχωρούν στη δικαιολόγηση ενός ακραίου νομοθετήματος, γιατί γνωρίζουν ότι βάζουν για άλλη μια φορά την κοινωνία απέναντί τους. Θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με αγνώμονες με μνήμη χρυσόψαρου. Το κόμμα που δικαιολόγησε τα Σχέδια Αθηνά και την απώλεια Τμημάτων, έρχεται σήμερα να μας μιλήσει για διόρθωση στρεβλώσεων. Το κόμμα που η πολιτική του νεολαία στα Πανεπιστήμια έκανε «πάρτυ» σεξισμού, σύστημα εξαγοράς θεμάτων και σημειώσεων, έρχεται σήμερα και μιλά για παθογένεια και ακαδημαϊκή αξιοκρατία. Αυτοί λοιπόν προσπαθούν να καλύψουν ότι με το νομοσχέδιο αυτό, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα συρρικνωθεί τουλάχιστον κατά το ήμισυ.

Αγαπητοί κύριοι της τοπικής ΝΔ, κατανοήστε το. Θα είμαστε λαλίστατοι, θα είμαστε παρόντες και παρούσες σε όλες τις εξελίξεις που δρομολογείτε και πληγώνουν την περιοχή μας. Θα έχουμε δυναμική απάντηση, τεκμηρίωση και πρόταση για ό,τι επιχειρείτε, για ό,τι παραπληροφορείτε και ό,τι αφήνετε έωλο στο διάβα σας. Μαζί με την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Η Βουλευτής Φλώρινας
Αναπλ. Τομ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας