- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Παρουσίαση του προγράμματος επιδότησης ενοικίου από το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Φλώρινας (pics)

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Φλώρινας, παρουσία και του αρμόδιου Αντιδημάρχου σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Τσακμάκη, παρουσίασαν την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 σε ζωντανή σύνδεση με την ΕΡΤ 3 και την εκπομπή «Περίμετρος» τον σκοπό του Προγράμματος Επιδότησης ενοικίου για τους Ρομά, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. Δυτική Μακεδονία 2014-2020 και του άξονα προτεραιότητας 10 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχιας και κάθε διάκρισης» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.).

Σκοπός του προγράμματος είναι η εξασφάλιση του «κατοικείν» στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών στεγαστικής υποστήριξης για αξιοπρεπή διαβίωση – μετεγκατάσταση Ρομά, σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις. Παράλληλα στόχος είναι η παροχή κοινωνικών συνοδευτικών υπηρεσιών για την προώθηση στην απασχόληση και γενικότερα την ενδυνάμωση και αυτονόμηση των ωφελουμένων ατόμων-οικογενειών Ρομά για την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωσή τους στον αστικό ιστό της Φλώρινας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί 100% και καλύπτει σε βάθος τριετίας το κόστος ενοικίου και μέρος των λειτουργικών δαπανών (ΔΕΗ, νερό, θέρμανση, κοινόχρηστα) των προς εκμίσθωση κατοικιών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Φλώρινας καλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων που διαθέτουν ακίνητα προς ενοικίαση να υποβάλουν προσφορές, λαμβάνοντας υπόψη τους τα παρακάτω:

Προδιαγραφές κατοικιών:

Όροι μίσθωσης

Υποβολή αιτήσεων

H υποβολή των αιτήσεων για την ενοικίαση κατοικιών λήγει την Παρασκευή 05/03/2021. Αιτήσεις ενδιαφερομένων υποβάλλονται καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9:00 – 13:00, στα γραφεία της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας-Πολιτισμού & Τουρισμού του Φλώρινας (Δημ. Αγοράς 70).

Περισσότερες διευκρινήσεις και πληροφορίες μπορούν να αναζητούν οι ενδιαφερόμενοι στα τηλέφωνα 23850-44514, 2385044511 & 2385044520 ή/και στο e-mail: flsxep@gmail.com.