- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων της Φλώρινας

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας συνεδρίασε εκτάκτως την 25η Φεβρουαρίου 2021 με θέμα την αδιαφορία της κυβέρνησης για την λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης του Δικηγορικού Σώματος.

Η λειτουργία των Δικαστηρίων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της Πολιτείας κάθε χρονική στιγμή. Είναι αυτονόητο ότι η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει πραγματικά μέτρα προστασίας και ασφάλειας όλων των παραγόντων απονομής Δικαιοσύνης, των εργαζομένων και των πολιτών. Μέτρα που προϋποθέτουν ουσιαστική οικονομική ενίσχυση για την εξεύρεση χώρων και αιθουσών, προμήθεια και διάθεση υγειονομικού υλικού, συχνές απολυμάνσεις και συστηματική διεξαγωγή τεστ, γενικευμένους εμβολιασμούς με κριτήρια, προσλήψεις προσωπικού, μέτρα  που θα επιτρέψουν την κατανομή υποθέσεων, παραγόντων της δίκης και πολιτών και την ασφαλή διεξαγωγή δικών.    Αντίθετα ως μόνο «μέτρο» επελέγη το οριζόντιο – συχνά ακατανόητο και ατελέσφορο –  απαγορευτικό («λoκντάουν»),  που παρέλυσε και την Δικαιοσύνη.

Κατά τον τρόπο αυτόν, εδώ και ένα έτος τα Δικαστήρια εκτελούν ελάχιστες εργασίες και κυρίως όσες είναι αναγκαίες για την στοιχειώδη λειτουργία του Κράτους. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις σε συγκεκριμένες διαδικασίες και διαδικαστικές ενέργειες, σε καμία περίπτωση δεν καθιστούν τον κλάδο μας «ευνοημένο» ή λιγότερο πληττόμενο από τους υπολοίπους κλάδους της οικονομίας, που έχουν υποφέρει τα μέγιστα με την πανδημία. Οι Δικηγόροι όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες δεν διαφοροποιούνται – στην μεγάλη τους πλειοψηφία – από όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους και επαγγελματίες που πλήττονται από την υγειονομική και οικονομική κρίση. Αντί για ουσιαστική στήριξη, όμως, βιώσαμε αδιαφορία, κίβδηλες υποσχέσεις και τελικά εμπαιγμό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣ Φλώρινας εκφράζει την λύπη και απογοήτευσή του για όλες αυτές τις πρακτικές.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ένα σοβαρό και ολοκληρωμένο πλέγμα στήριξης για τους συναδέλφους μας. Συγκεκριμένα:

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ

Αντιδρώντας καλούμε τους συναδέλφους μας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 1-3-2021 και ώρα 10:00πμ στην Είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Φλώρινας. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος και την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤ. ΚΑΡΑΝΤΖΙΔΗΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΑΝΗ ΚΩΝ. ΡΙΖΟΥ