- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη με τον δήμαρχο Αμυνταίου

Με τον δήμαρχο Αμυνταίου Άνθιμο Μπιτάκη συναντήθηκε την Τετάρτη 17/02/2021 στο δημαρχείο Αμυνταίου ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα θέματα του δήμου Αμυνταίου και συγκεκριμένα οι επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης στην ανεργία που έχει διογκωθεί μετά και το κλείσιμο του ΑΗΣ Αμυνταίου, οι εξελίξεις στην ενέργεια, οι μελέτες των αρδευτικών δικτύων Βεγορίτιδας και Χειμαδίτιδας, προβλήματα που αφορούν την τηλεθέρμανση Αμυνταίου Φιλώτα- Λεβαίας, την προοπτική διασύνδεσης της τηλεθέρμανσης με την μονάδα Πτολεμαΐδα 5, η αντιμετώπιση της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο, τοπικά ζητήματα που αφορούν τον δήμο Αμυνταίου κ.α.

Ο κ. βουλευτής δεσμεύτηκε για την έγκαιρη αποδέσμευση των 300 εκατομμυρίων ευρώ που αποτελεί προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να ξεκινήσουν οι αποκαταστάσεις εδαφών και να απασχοληθούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών, σκαπτικών μηχανημάτων, εργάτες εταιρειών κ.α

Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα Κωνσταντίνο και με την παρουσία των δημάρχων Αμυνταίου και Φλώρινας για το θέμα των μελετών, της απολιγνιτοποίησης και άλλων θεμάτων που αφορούν την ενέργεια.