- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Την ΔΕΤΕΠΑ επισκέφτηκε ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης

Την Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α) επισκέφτηκε ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, στα πλαίσια των τακτικών επισκέψεων του σε θεσμικούς φορείς και επιχειρήσεις.

Τον κ. βουλευτή υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ κ. Ιορδάνης Μπάντης. Ο κ. Αντωνιάδης συνομίλησε με τους εργαζόμενους της επιχείρησης και στη συνέχεια συζήτησε με τον Πρόεδρο, τον διευθυντή της επιχείρησης κ. Κώστα Κυριακόπουλο και τον Πρόεδρο των εργαζομένων κ. Λέσκα Αθανάσιο για όλα τα θέματα που απασχολούν την ΔΕΤΕΠΑ.

Ο κ. Μπάντης, αφού έκανε μια εκτενή αναφορά σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης, ζήτησε από τον κ. βουλευτή την παρέμβαση του έτσι ώστε να υπάρξει μέριμνα για την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και στους καταναλωτές της τηλεθέρμανσης. Σημαντικό επίσης είναι να απαλλαγεί η επιχείρηση από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, η μείωση του οποίου θα επιφέρει και μειώσεις στα τιμολόγια των καταναλωτών και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την διασύνδεση με την μονάδα Πτολεμαΐδα 5, η οποία θα λύσει το πρόβλημα της παροχής θερμικής ενέργειας στην επιχείρηση για τα επόμενα χρόνια (υπάρχει σχετική προμελέτη από την ΑΝ.ΚΟ στο ΕΠΠΕΡΑΑ μέσω ΕΣΠΑ ύψους 23.000.000 Ευρώ).

Ο κ. βουλευτής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, τον διευθυντή και τον πρόεδρο των εργαζομένων για την ενημέρωση αλλά και για την αγαστή συνεργασία. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «.. Η τηλεθέρμανση έχει λύσει το μεγάλο πρόβλημα της θέρμανσης για τους κατοίκους, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, για περισσότερο από 15 χρόνια». Επίσης ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι για πρώτη φορά φέτος η κυβέρνηση χορήγησε επίδομα θέρμανσης και όχι πετρελαίου , διευρύνοντας έτσι τις κατηγορίες των δικαιούχων.

Ο κ. Αντωνιάδης δεσμεύτηκε για την προώθηση των αιτημάτων που του τέθηκαν στους αρμόδιους υπουργούς και συμφωνήθηκε να υπάρχει συχνή επικοινωνία και συντονισμός ενεργειών για την υλοποίηση των στόχων της επιχείρησης.