- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ξεκίνησε η διαδικασία απομάκρυνσης του χιονιού στην πόλη της Φλώρινας (pics)

Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή μας, από το πρωί του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Φλώρινας βρέθηκαν σε επιφυλακή, για να κρατήσουν ανοιχτό και ασφαλές το οδικό δίκτυο.

Εκχιονιστικά και αλατιέρες βρίσκονταν διαρκώς στους δρόμους, τόσο στην πόλη, όσο και τις κοινότητες του Δήμου Φλώρινας, παρά τη συνεχή και πυκνή χιονόπτωση που δυσχέραινε το έργο του αποχιονισμού.

Από χθες, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, και με το που σταμάτησε η χιονόπτωση, ξεκίνησε η διαδικασία απομάκρυνσης του χιονιού με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων και φορτηγών, από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες και τον πεζόδρομο της πόλης.

Σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, θα καθαριστεί η λαϊκή αγορά και η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου. Για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες οχημάτων να τα απομακρύνουν, προκειμένου να διευκολύνουν το έργο των αρμόδιων υπηρεσιών.

Παράλληλα, απευθύνεται έκκληση προς όλους τους πολίτες να συνδράμουν με τον τρόπο τους, φροντίζοντας να καθαρίζουν τα πεζοδρόμια μπροστά από τις οικίες και τα καταστήματά τους. Μάλιστα για τον σκοπό αυτόν, διατίθενται και ποσότητες αλατιού στα γραφεία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, απέναντι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επισήμανση ή ενημέρωση, μπορείτε να καλείτε όλο το 24ωρο στα τηλέφωνα 2385024637 και 2385045790.