- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Υπόμνημα μελών του τοπικού συμβουλίου Μελίτης προς τη διεύθυνση του ΑΗΣ Μελίτης

Αναλογιζόμενοι την ευθύνη μας απέναντι στους συγχωριανούς μας ως εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας Μελίτης του συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΤΗ» πήραμε τη πρωτοβουλία να επισκεφτούμε τη διοίκηση του σταθμού ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ, να ενημερώσουμε το διοικητικό συμβούλιο και να καταθέσουμε το παρόν υπόμνημα με τα αιτήματα μας

Κύριοι η περιοχή μας και ιδιαίτερα η τοπική κοινότητα Μελίτης πλήττεται τα μέγιστα από τη βίαιη απολιγνιτοποíηση της ΔΕΗ καθώς είναι εξαρτώμενη σε μεγάλο ποσοστό άμεσα και έμμεσα από τις δραστηριότητες της επιχείρησης.(τακτικό και έκτακτο προσωπικό, εργολαβικό προσωπικό, εργολάβοι και υπεργολάβοι, τεχνικές εταιρίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα εστίασης, κτλ.)

Από την αρχή λειτουργίας τις μονάδας οι κάτοικοι προσαρμόστηκαν ώστε να εξυπηρετήσουν της ως άνω ανάγκες του σταθμού εγκαταλείποντας τις έως τώρα δραστηριότητές τους, καθώς οι υποσχόμενες πολιτειακές προοπτικές ανάπτυξης ωθούσαν τους κατοίκους προς αυτήν την κατεύθυνση (μιλούσαν ακόμα για κατασκευή δεύτερης μονάδας και διάνοιξη του ορυχείου της Βεύης).

Μια δραστηριότητα ήταν η πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού (οκτάμηνα) λειτουργώντας κυρίως ανταποδοτικά προς τους κατοίκους της Μελίτης έναντι των δραστηριοτήτων της επιχείρησης.

Τα τελευταία χρόνια ο θεσμός του εκτάκτου προσωπικού έχει σχεδόν καταργηθεί και στη θέση του εμφανίστηκε κάλυψη θέσεων προσωπικού μέσω εργολαβιών των οποίων οι εργασιακές συνθήκες και τα δικαιώματα καταπατούνται.

Ζητούμε

Τα αιτήματα μας είναι δίκαια και ρεαλιστικά και αποτελούν ελάχιστο ανταποδοτικό φόρο στους κατοίκους της περιοχής, στον εργασιακό Αρμαγεδδώνα που ακολουθεί μετά την απόφαση της πολιτείας να σταματήσει ο σταθμός την λειτουργία του μετά το 2023.

Εμείς σαν τοπικοί παράγοντες εκπροσωπώντας τους κατοίκους της Μελίτης θα είμαστε δίπλα σε οποιαδήποτε διεκδίκηση έχει σχέση με την καθημερινότητά τους και την επαγγελματική επιβίωσή τους .

Ευελπιστούμε ότι τόσο η Διοίκηση όσο και το Δ. Συμβούλιο της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ θα κατανοήσει τα αιτήματα μας και θα είναι ουσιαστικός αρωγός στην επίλυσή τους.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Μαυροματίδης

Δεληγιώργης Χρήστος