- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μήνυμα της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φλώρινας Π. Πέρκα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

8 Μάρτη…. μέρα της γυναίκας! Μέρα αναστοχασμού, απολογισμού και προάγγελος νέων προσπαθειών.

Αγώνες που κερδήθηκαν, αγώνες που είναι μπροστά μας. Αγώνες για την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών σε όλους τους τομείς. Είτε αφορούν στην απουσία ίσων ευκαιριών και μισθολογικών ανισοτήτων είτε στην αναπαραγωγή στερεοτύπων και σεξισμού είτε στην έμφυλη βία.

Είναι στίγμα για την κοινωνία μας ότι η γυναίκα χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να μιλήσει.

Είναι στίγμα για τον παγκόσμιο πολιτισμό ότι σε πολλά μέρη του πλανήτη η γυναίκα θεωρείται υποδεέστερο πλάσμα.

Οι γυναίκες ήταν πάντοτε οι μαχήτριες της πρώτης γραμμής και πρωτοπόρες σε πολλούς τομείς στο διεθνές στερέωμα αλλά η επίσημη ιστορία  φρόντισε να το αποσιωπήσει.

Το γυναικείο κίνημα δε σταμάτησε να διεκδικεί και δεν πρόκειται να σταματήσει ώσπου να επιτευχθεί η ισότητα των δυο φύλων.

Παρά την κατοχύρωση σημαντικών δικαιωμάτων, τα στερεότυπα, οι διακρίσεις και η βία ενάντια στις γυναίκες υπάρχουν. Για την εξάλειψή τους απαιτείται καθημερινή μάχη που αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Τη συλλογική στάση και δράση. Το δημόσιο λόγο. Τη δημοκρατία.

Είναι φανερό ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα…ο αγώνας είναι καθημερινός και είναι ανοιχτός.

Πόσο μάλλον στη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα που βρίσκει  τις γυναίκες αντιμέτωπες με ακόμα μία δύσκολη συνθήκη, αυτή της πανδημίας. Η εργαλειοποίησή της από την κυβέρνηση, έχει αποδειχθεί ένα ισχυρό χαρτί για την εκμετάλλευση και την κατάφωρη καταπάτηση δικαιωμάτων, τη διεύρυνση των ανισοτήτων. Γι’ αυτό και οι αγώνες μας τώρα είναι πιο επιβεβλημένοι από ποτέ.

Και είναι ανάγκη να πιαστούμε χέρι-χέρι με κάθε γυναίκα που δίνει τη μάχη για το παρόν και το μέλλον, σε όλους τους χώρους της κοινωνικοπολιτικής ζωής.

Να βαδίσουμε μαζί υψώνοντας τη γροθιά μας!

Η Βουλευτής Φλώρινας

Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα