- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης και δόξας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο Ελληνισμός.

Μαζί με τη λαμπρή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που ταυτίστηκε με την Επανάσταση, η 25η Μαρτίου πρέπει να αποτελεί για μας μίμηση των αρετών των ηρωικών μεγάλων μορφών του 1821και να είναι μια μία ημέρα βαθιάς περισυλλογής. Στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε, πρέπει να είναι μία ημέρα υπόσχεσης στους μυριάδες μάρτυρες της ελευθερίας, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τον τόπο αυτό, ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την εξασφάλιση της ελευθερίας, της τιμής και της αξιοπρέπειας κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα.

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Τιμούμε τους ήρωες, παραδειγματιζόμαστε από τον αγώνα τους και προσβλέπουμε με αισιοδοξία σε ένα καλύτερο και δημιουργικό μέλλον για την Ελλάδα μας, για τον Δήμο μας  και για όλους τους Δημότες.

Θα ήθελα να ευχηθώ στους συνδημότες μου χρόνια πολλά, υγεία και ευτυχία και το δίδαγμα του 1821 να θερμαίνει τα πατριωτικά αισθήματα όλων μας.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου
Άνθιμος Μπιτάκης