- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Σύλλογος Τοξοβολίας Κορύβαντες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (ΕΟΤ)

Βρισκόμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Αθλητικός Σύλλογος Τοξοβολίας «Κορύβαντες», ο οποίος δραστηριοποιείται σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδος – και με μεγάλη επιτυχία εδώ και μερικά χρόνια στην πόλη της Φλώρινας – εκπροσωπείται πλέον στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας. Στις πρόσφατες εκλογές της 27ης Μαρτίου 2021 το μέλος του Συλλόγου (και προπονήτρια τοξοβολίας της Γ.Γ.Α.) κυρία Ερασμία Σμυρόγλου εκλέχτηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Τοξοβολίας λαμβάνοντας τους ψήφους σημαντικού αριθμού σωματείων από όλη την Ελλάδα.

Ο  Αθλητικός Σύλλογος Τοξοβολίας «Κορύβαντες» είναι ο ένας εκ των δυο συλλόγων που εκπροσωπούν πλέον την Βόρεια Ελλάδα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τοξοβολίας. Η επιτυχία είναι σημειολογική αφού ο Σύλλογος ιδρύθηκε μόλις το 2016 από μια παρέα νέων παιδιών, και έκτοτε κάνει συστηματικά βήματα ανάπτυξης φτάνοντας πλέον να είναι μέσα στο Διοικητικό πυρήνα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη ανάμεσα σε 32 Συλλόγους ανά την Ελλάδα που είχαν δικαίωμα ψήφου, και σε πλέον των 60 Συλλόγων που δεν είχαν στην παρούσα στιγμή δικαίωμα ψήφου.

Ο  Αθλητικός Σύλλογος Τοξοβολίας «Κορύβαντες», έχει διοργανώσει στην περιοχή της Φλώρινας δύο Διεθνή Meeting Τοξοβολίας: 1. International 3D Archery Meeting «Leptokaryes 2018»  2. International 3D Archery Meeting «Leptokaryes 2019» , ενώ το 2019 διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον επίσημο Διεθνή Αγώνα Τοξοβολίας (υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας) International 3D Archery Competition «ARKTOS 2019» . 

Ο Σύλλογός μας ευχαριστεί τους φίλους τοξότες από όλη την Ελλάδα για τα ένθερμα μηνύματα συμπαράστασης, φιλοδοξεί να μεταφέρει την φωνή και τις ανάγκες των τοξοτών της επαρχίας στην κεντρική αθλητική σκηνή, και δεσμεύεται να συνεχίσει την προσπάθεια του για υγιή ανάπτυξη του αθλήματος σε όλες τις περιοχές της επικράτειας, με ιδιαίτερη έμφαση στην διοργάνωση διεθνών αγώνων Τοξοβολίας Πεδίου (Field Archery) και Τρισδιάστατης Τοξοβολίας (3D Archery).

Για τον Αθλητικό Σύλλογο Τοξοβολίας ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ

Σπύρος Μπάκας / Φλώρινα

https://uw.academia.edu/SpyrosBakas