- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συμμετοχή του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών στη Διεθνή Διαδικτυακή Συνάντηση «Focus on Dance and Costume» (pics)

Στη διεθνή διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Focus on Dance and Costume» θα συμμετέχει στις 24 Μαρτίου το Εργαστήριο Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τους φοιτητές Αναστάση Μεκερίδη, Άντα Μπιμπίρη, Μαρία Παναγιωτόπουλου, Νένα Σταυροπούλου και τον υπεύθυνο του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας κ. Τάσο Πρωτοψάλτου που έχει και την οργάνωση και επιμέλεια της συμμετοχής.

Τη διοργάνωση της διεθνούς συνάντησης που έχει τη μορφή webinar αναλαμβάνει η διαδικτυακή πλατφόρμα «Chezk Dance News» που είναι αφιερωμένη στην τέχνη του χορού. Την επιμέλεια και τον συντονισμό της διεθνούς συνάντησης έχει η Petra Dotlačilová κριτικός χορού, επιμελήτρια και ερευνήτρια του θεατρικού κοστουμιού με έδρα τη Στοκχόλμη.

Στους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται: Lenka Vagnerová – Χορογράφος, Simona Rybáková – Ενδυματολόγος,Tomáš Červinka – Χορευτής, Anna Kjellsdotter – Κατασκευάστρια Κοστουμιών / Ενδυματολόγος, Sofia Pantouvaki – Σκηνογράφος / Ενδυματολόγος – Ερευνήτρια. Σκοπός της διεθνούς αυτής συνάντησης είναι να παρουσίασει διαφορετικές οπτικές σχετικά με την τέχνη της ενδυματολογίας και της σχέση της με το χορό, μέσα από την ιδιαίτερη σκοπιά του κάθε ομιλητή.

Φωτογραφίες: Εργασίες των φοιτητών του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Εργαστηρίου εμβάθυνσης Σκηνογραφία / Ενδυματολογία για το Μπαλέτο και το Χορό