- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συνδυασμός «Ελπίδα»: Εδαφικά Σχέδια Απολιγνιτοποίησης – Ασυναρτησία Σχεδιασμού και Αοριστίες!

Ενημέρωση για τα Εδαφικά σχέδια από την Συντονιστική Επιτροπή του ΣΔΑΜ (τον Συντονιστή κ. Μουσουρούλη), του Περιφερειακού Συμβουλίου στη συνεδρίαση 1-3-21:

– Διαβούλευση προσχηματική ,αφού δεν συμπεριλαμβάνουν ούτε μία από τις 15 Προτάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

– Παραμένουν οι δύο ταχύτητες στην Π.Δ. Μακεδονίας για τις Π.Ε. Κοζάνης-Φλώρινας και Γρεβενών- Καστοριάς.

– Εδαφικά σχέδια χωρίς να ονοματίζονται τα μεγάλα έργα και οι απαραίτητες υποδομές και χωρίς συγκεκριμένο μεταβατικό σχέδιο (ρήτρα απολιγνιτοποίησης ),άμεσα μέτρα ενώ Α.Η. Σταθμοί έκλεισαν και κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο. Και Χωροταξικό σε εκκρεμότητα, και όπως όλα δείχνουν, με σοβαρές ελλείψεις και σκόπιμη αοριστία για το κρίσιμο θέμα της Απολιγνιτοποίησης.

– Για τα θέματα χρήσεων γης των απαλλοτριωμένων εκτάσεων ο σχεδιασμός σαφής, δίδονται ως λευκή επιταγή προς εξόφληση από τη ΔΕΗ .Παραγνωρίζοντας ότι απαλλοτριώθηκαν για συγκεκριμένο σκοπό και χρήση.

– Και το κυριότερο, η επιμονή στην αδικαιολόγητη επίσπευση της Απολιγνιτοποίησης, το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, και η πλήρης αδυναμία να υλοποιηθεί έγκαιρα οποιοσδήποτε σχεδιασμός!

Στα δύο πρώτα video (Γ. Ζεμπιλιάδου, Γ.Στρατάκης ), περιλαμβάνονται ερωτήσεις προς τον Συντονιστή. Στο 3ο οι απαντήσεις του .Στο 4ο η τοποθέτηση της κ. Ζεμπιλιάδου επί της ενημέρωσης.