- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Θωμάς Ταλλίδης: «Αγανάκτηση και ανησυχία στον εμπορικό κόσμο της Φλώρινας»

Την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή του εκφράζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας, Θωμάς Ταλλίδης, για την πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να δοθεί έκτακτη οικονομική στήριξη σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου οι οποίες δραστηριοποιούνται σε περιοχές στις οποίες τα Χριστούγεννα υπήρχε αυστηρό lockdown και δεν είχαν τη δυνατότητα λειτουργίας ούτε με click away.

Όπως είναι φυσικό, οι επιχειρήσεις της Φλώρινας δεν ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία μιας και ήταν ανοιχτές το επίμαχο διάστημα (σε αντίθεση με την Κοζάνη), με τον κ. Ταλλίδη να κάνει λόγο για μία ακόμα αδικία εις βάρος των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων της περιοχής, που έχουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας είναι ιδιαίτερα καυστικός και σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μετέφερε την αγανάκτηση και την ανησυχία του συνόλου σχεδόν των εμπόρων και έστειλε μήνυμα για «ραντεβού στις κάλπες»!

Παράλληλα, εξέφρασε την απορία του «γιατί ο κυβερνητικός βουλευτής ήταν απών απ’ όλα τα γεγονότα που απασχόλησαν τις επιχειρήσεις της Φλώρινας».

Τέλος, δε, αναφέρθηκε και στο πρόσφατο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας λόγω κορωνοϊού, στο οποίο «υπήρχαν αστοχίες και δεν εξυπηρέτησαν τις επιχειρήσεις της Φλώρινας που έχουν πραγματικό πρόβλημα».