- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δήμος Πρεσπών: Ανάπτυξη ενός κινητού σημείου στη διασυνοριακή περιοχή και προώθηση της πρόληψης και της ανακύκλωσης

Ο Δήμος Πρεσπών, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου έργου «GREENPOINT-MOB», που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG – IPA CBC ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ 2014-2020, την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 υπέγραψε με την εταιρία «EUROCAR HELLAS IKE» σύμβαση για την προμήθεια ενός καινούργιου διπλοκάμπινου (Double Cab) ημιφορτηγού οχήματος τύπου PICKUP 4×4 αξίας  27.661,29€ (χωρίς Φ.Π.Α. 24%) – Παραδοτέο D 4.2.2.

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση του συστήματος διαχείρισης – ανακύκλωσης των απορριμμάτων με την ανάπτυξη κινητών πράσινων σημείων στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Αλβανίας, σε συνδυασμό με δράσεις ευαισθητοποίησης και προώθησης της ανάκτησης ανακυκλώσιμων υλικών με διαλογή στην πηγή.

Στο GREENPOINT-MOB, συμμετέχουν οι εξής εταίροι:

  1. ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. – DIADYMA S.A., Ελλάδα (Επικεφαλής εταίρος)
  2. Δήμος Πρεσπών – Municipality of Prespes, Ελλάδα
  3. Δήμος Νεστορίου – Municipality of Nestorio, Ελλάδα
  4. Δήμος Κολώνιας – Municipality of Kolonjë , Αλβανία
  5. Βαλκανικό Κέντρο Συνεργασίας και Ανάπτυξης – Balkan Center for Cooperation and Development (BCCD), Αλβανία
  6. Δήμος Αργυροκάστρου – Municipality of Gjirokaster, Αλβανία

Το έργο παράγει πλέον μετρήσιμα αποτελέσματα, αφού η πιλοτική λειτουργία του συστήματος του πράσινου σημείου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δρα συνεργατικά με το νέο σύστημα των κάδων των τεσσάρων βασικών ροών ανακυκλώσιμων υλικών που έχουν τοποθετηθεί σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Πρεσπών. Η γεωγραφική αποτύπωση του δικτύου των κάδων σε συνδυασμό με την δυνατότητα μεταφοράς του Κινητού Πράσινου Σημείου, προσφέρει στους πολίτες την δυνατότητα να ανακυκλώνουν επιπλέον υλικά, χωρίς να περιορίζονται στις τέσσερις βασικές ροές.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ