- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

SEO εταιρίες και Προώθηση site στο Ίντερνετ

Είναι γεγονός ότι ο κόσμος περνάει όλο και περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που τα lockdown σε όλο τον κόσμο έχουν κάνει ιδιαίτερα δύσκολη την βόλτα στην αγορά. Αυτό σημαίνει ότι πλέον μια επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να έχει μεγάλα κέρδη οφείλει να έχει και κάποια παρουσία online. Δεν αρκεί να έχει μόνο λογαριασμούς στα socialmedia, θα πρέπει να έχει και κάποιο site το οποίο μάλιστα θα πρέπει να είναι και άρτια σχεδιασμένο και δομημένο.

Στις μέρες όμως το internet είναι απλά αχανές, θα έλεγε κανείς ότι είναι άπειρο. Το γεγονός ότι υπάρχει ένα site σε καμία περίπτωση δε σημαίνει από μόνο του ότι θα μπορούν να το βρουν οι επισκέπτες. Για να βγάλει κέρδος ένα site και να πετύχει τον σκοπό του χρειάζεται επισκεψιμότητα και αυτή μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την προώθηση ή με άλλα λόγια το promotion. Εννοείται ότι η προώθηση ιστοσελίδων είναι κάτι το πολύ περίπλοκο, οπότε χρειάζεται να γίνει οπωσδήποτε από κάποιον ειδικό, αλλιώς το εγχείρημα μπορεί να έχει απλά καταστροφικά αποτελέσματα.

Επιλέξτε μια εταιρεία SEO για την ιστοσελίδα σας

Η προώθηση ενός site στο internet μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους και μεθόδους, ο πιο αποτελεσματικός ωστόσο είναι το λεγόμενο SEO ή Search Engine Optimization. Πρόκειται για μια πολύ απαιτητική διαδικασία η οποία απαιτεί πολλή μελέτη και σχεδίαση τόσο μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής όσο και γρήγορες αποφάσεις τακτικής. Χρειάζεται επίσης η συνεργασία πολλών ειδικών σε θέματα διαδικτύου όπως SEO experts, web designers και web developers, γ’ αυτό και τα project αυτά τα αναλαμβάνουν συνήθως μεγάλες εταιρείες SEO.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι μια καλή εταιρεία SEO μπορεί να αυξήσει δραματικά την επισκεψιμότητα μιας ιστοσελίδας και να την κάνει να αποφέρει πολύ σημαντικά κέρδη, ίσως και πολλαπλάσια από αυτά πριν αναλάβει. Το SEO βασίζεται κυρίως στην προώθηση του site μέσω Google και άλλων μηχανών αναζήτησης.

Πως δουλεύει η προώθηση ιστοσελίδων στο Google

Για να καταλάβει κανείς πως γίνεται η προώθηση ιστοσελίδων μέσω SEO, θα πρέπει πρώτα να καταλάβει μερικά πράγματα για τη λειτουργία της εν λόγω μηχανής αναζήτησης αλλά και των searchengines γενικότερα. Όπως θα έχετε προσέξει, μετά από κάθε προκύπτουν σελίδες αποτελεσμάτων. Στις σελίδες αυτές παρουσιάζονται οι σχετικές με την αναζήτηση ιστοσελίδα. Η κατάταξη στων ιστοσελίδων στις σελίδες αποτελεσμάτων δεν είναι τυχαία αλλά γίνεται με βάση διάφορους παράγοντες και είναι εξαιρετικά σημαντική για την επισκεψιμότητα ενός site: όσο πιο ψηλά είναι ένα site στις σελίδες αποτελεσμάτων για σχετικές αναζητήσεις, τόσο πιο πιθανό είναι να το επισκεφτεί κάποιος. H προώθηση site μέσω SEO έχει σαν σκοπό να κάνει ένα site να βγαίνει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στις σχετικές αναζητήσεις.

Σε γενικές γραμμές, προώθηση ιστοσελίδα στο Google ξεκινά με την προσεκτική μελέτη τόσο του ίδιου του site όσο και των site των ανταγωνιστών στη σχετική αγορά. Στη συνέχεια οι ειδικοί στο SEO θα αναλάβουν μια σειρά από βελτιώσεις και δράσεις τόσο στη δομή, την αρχιτεκτονική και το περιεχόμενο του site όσο και στις σχέσεις του με άλλα sites. Σκοπός είναι στο τέλος της διαδικασίας το site να πληροί όσο το δυνατόν περισσότερα από τα κριτήρια κατάταξης του Google για να βγαίνει πάντα στις πρώτες θέσεις στις σελίδες αποτελεσμάτων σχετικών αναζητήσεων.

Επιλέξτε τον κατάλληλο συνεργάτη στο SEO

Στη χώρα μας υπάρχουν πολλές εταιρείες SEO, ωστόσο για τα καλύτερα αποτελέσματα εννοείται ότι θα πρέπει να επιλέξετε την καλύτερη για σας και την επιχείρηση σας. Αυτό που πρέπει να ψάχνετε σε μια εταιρεία SEO είναι κυρίως η μεγάλη εμπειρία στην αγορά που σας ενδιαφέρει και φυσικά η δυνατότητα παροχής μετρήσιμων αποτελεσμάτων. Επίσης, θα πρέπει να ξέρετε ότι το SEO είναι μια διαδικασία που αποδίδει καρπούς σε βάθος χρόνου, οπότε καλό είναι να μην εμπιστεύεστε όσους υπόσχονται άμεσα αποτελέσματα γιατί ή δεν μιλούν για SEO, ή είναι απλά τσαρλατάνοι.