- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ευχαριστήριο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας

Την Κυριακή 18 Απριλίου 2021 το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνδιοργάνωση με την Π.Ε. Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας πραγματοποίησαν συμβολικά πορεία-περπάτημα 3 χλμ. με σημείο εκκίνησης την πλατεία Γ. Μόδη (κεντρική πλατεία-«Κανόνια») και σημείο τερματισμού την περιοχή του Αγ. Νικολάου με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού» στις 2 Απριλίου και τη δράση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής «Τρέχουμε τον μήνα Απρίλιο για τον Αυτισμό-raceforautism».

Ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας και την ευαισθησία που έδειξαν σε ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα με τη συμμετοχή τους στη δράση:τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κο Κιοσσέ Ιωάννη, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κο Άμπα Βασίλειο, τον Δήμαρχο Φλώρινας κο Γιαννάκη Βασίλη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο Χάτζιο Μιχαήλ, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φλώρινας κο Ρόζα Κωνσταντίνο, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φλώρινας κο Παπούλκα Χρήστο, την Εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Φλώρινας κα Σιδηροπούλου Αγνή και τον εκπρόσωπο του ΚΕΣΥ Φλώρινας κο Γαλαρινιώτη Νικόλαο.

Οι εκπρόσωποι του ΚΕΣΥ Φλώρινας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Φλώρινας κατά τη διάρκεια της δράσης συνομίλησαν με τους τοπικούς φορείς γνωστοποιώντας τους τις ιδιαιτερότητες του ΔΑΦ, τα προβλήματα-τις δυσκολίες που εμφανίζουν τα άτομα με αυτισμό, το ζήτημα της εύρεσης εργασίας αυτών των ατόμων και της διαβίωσής τους. Με τη σειρά τους οι φορείς δεσμεύτηκαν να εργαστούν σχετικά με τα προβλήματα που τους εξέθεσαν.

Με έναυσμα τη συγκεκριμένη δράση καλούμε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια  για τον αυτισμό με σκοπό να «κάνουμε την ΑΟΡΑΤΗ αναπηρία ΟΡΑΤΗ» συμμετέχοντας στην δράση raceforautism.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος ΚΚΠΠΔΜ
Ιωάννης Σ. Παρδάλης