- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κάλεσμα σε ανοιχτή συζήτηση στο Αμύνταιο για τις ΑΠΕ

Με αφορμή του καλέσματος του «Συντονιστικού Σωματείων και Φορέων ενάντια στην Απολιγνιτοποίηση Δυτικής Μακεδονίας» για πεζοπορία στο Βέρμιο την Κυριακή 11/04 ενάντια στην αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων, θέλουμε να ανοίξουμε την κουβέντα για το φαγοπότι των ΑΠΕ, την διάλυση του περιβάλλοντος, την διάλυση των όποιων περιοχών Natura είχαν απομείνει και την οργάνωση της αντίδρασής μας προς όλα τα ζητήματα που δημιουργούνται.

Με το κράτος και τις κυβερνήσεις να έχουν δώσει το ελεύθερο, με κάθε δυνατή νομική ελάφρυνση και ευκολία, σε κάθε εταιρεία να λειτουργεί σαν τσιφλικάς στα βουνά, τα δάση και τις λίμνες μας. Με τις τοπικές διοικήσεις της περιφέρειας και του Δήμου να συναινούν, είτε να υποβοηθούν όπου μπορούν ψηφίζοντας μαζί παρέα με αντιπολιτευτικές παρατάξεις ότι περνάει απ τα χέρια τους ή παραχωρώντας εκτάσεις ευθέως για την διευκόλυνσή τους ή σιωπώντας προς την τοπική κοινωνία ή ακόμα παίζοντας και τον ρόλο του μεσάζοντα για την διευκόλυνση ιδιωτικών συμφερόντων, δεν μπορεί η δικιά μας αντίδραση να συνεχίσει να είναι σιωπηλή.

Παίρνουμε την πρωτοβουλία, ακόμα και τώρα, ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες να καλέσουμε σε μία ανοιχτή κουβέντα, για την ενημέρωση του τι γίνεται στην περιοχή μας και για την προσπάθεια συντονισμού της δράσης μας με άλλες ομάδες τόσο στην περιοχή αλλά και πανελλαδικά, το Σάββατο 10/04 στην αυλή του παλαιού πρώτου δημοτικού σχολείου στις 12.00.

Γνωρίζουμε την κατάσταση αλλά δυστυχώς η πανδημία έγινε η αφορμή να παίρνουν αποφάσεις και να κάνουν πράγματα στην πλάτη μας… Σεβόμαστε τα αναγκαία μέτρα και γι αυτό καλούμε σε ανοιχτό χώρο. Παρακαλούμε όσους παρευρεθούν να τηρούν τα μέτρα για την πανδημία, με αποστάσεις και μάσκες και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες καλύτερα να αποφύγουν να παρευρεθούν.

Λαϊκή Συσπείρωση Αμυνταίου

Κυριάκος Ελευθεριάδης