- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μ. Ιωσηφίδης: Ντροπή σας κ. Μπιτάκη!

Ο Δήμος Αμυνταίου απάντησε στους πολίτες, που δικαίως διαμαρτυρήθηκαν για την κοπή των δέντρων στην παιδική χαρά που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο του Αμυνταίου, με ένα δελτίο τύπου που μπορεί να χαρακτηριστεί μνημείο αντιδημοκρατικής αντίληψης και μισαλλοδοξίας! Εκτός από την γελοία «ντιρεκτίβα» σταλινικού χαρακτήρα, που νουθετεί τους πολίτες για το τι επικροτεί και τι όχι ο Δήμος Αμυνταίου,  προχωράει με κατάπτυστο τρόπο σε ευθείες απειλές όσων διαφωνούν, διότι αυτό «επιφέρει ποινικά αδικήματα»! Δηλαδή απειλεί ότι θα κάνει μηνύσεις σε πολίτες επειδή διαφώνησαν με την κοπή των δέντρων και τόλμησαν να πουν τη γνώμη τους!

Φαίνεται ότι η διοίκηση του κ. Μπιτάκη εκτός από ανεπαρκής άρχισε να γίνεται και επικίνδυνη, αφού απειλεί ευθέως τους πολίτες που εκφράζουν άποψη διαφορετική από αυτή του «διευθυντηρίου» του Δήμου Αμυνταίου, τον οποίο ο κ. Μπιτάκης τον αντιλαμβάνεται ως ιδιοκτησία του. Ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο η διοίκηση Μπιτάκη αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τους δικούς της Δημοτικούς Συμβούλους τώρα περνάει και στους πολίτες, ενώ οι ευθείες απειλές για «ποινικές ευθύνες» όσων διαφωνούν δείχνει πανικό και κρύβει φασίζουσες νοοτροπίες.

Ο κατήφορος του κ. Μπιτάκη είναι μεγάλος και ντροπιάζει όλο τον Δήμο Αμυνταίου! Είναι εξευτελιστικό για όλους μας ο Δήμαρχος Αμυνταίου να γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων του τις κατακτήσεις που αφορούν στην ελεύθερη έκφραση, το δικαίωμα άσκησης κριτικής απέναντι στην όποια εξουσία και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Οι συμπεριφορές αυτές δεν εκφράζουν μόνο την αλαζονεία της εξουσίας, αλλά αποτελούν κίνδυνο για τα δημοκρατικά μας δικαιώματα!

Για άλλη μια φορά ζητώ συγγνώμη από τους πολίτες διότι συνέβαλα στην εκλογή ενός ανθρώπου ανάξιου και, τελικά, επικίνδυνου. Η χειρότερη διοίκηση των τελευταίων δεκαετιών του Δήμου Αμυνταίου κρύβει την ανικανότητα της με απειλές προς τους πολίτες, όπως ακριβώς κάνουν τα ανάξια καθεστώτα τριτοκοσμικών χωρών.

Τολμήστε κ. Μπιτάκη να κάνετε μηνύσεις στους πολίτες που διαφωνούν μαζί σας! Υλοποιήστε τις απειλές σας να σύρετε στα δικαστήρια όσους διαμαρτύρονται για τα κομμένα δέντρα! Έχετε ήδη καταγραφεί ως ανάξιος δήμαρχος και έχετε θέσει υποψηφιότητα για να περάσετε στην Ιστορία ως πολέμιος της Ελεύθερης Έκφρασης των πολιτών και επικίνδυνος για την Δημοκρατία!

Ντροπή κ. Μπιτάκη, σε σας και τους συνεργάτες σας (όσους σας έχουν μείνει)!

Μάκης Ιωσηφίδης

πρώην Δήμαρχος Αμυνταίου