- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Ζωολογικός Κήπος της Φλώρινας το 1973 (video)

Φλώρινα 1973. Ο ζωολογικός κήπος. Βουβό φιλμ 8mm.

Βρισκόμαστε στο Λόφο του Αγίου Παντελεήμονα της Φλώρινας, ο κινηματογραφιστής με τη συντροφιά του εισέρχονται στο ξενοδοχείο Ξενία.

Στη συνέχεια επισκέπτονται μία ταβέρνα όπου γευματίζουν, ενώ ο κινηματογραφιστής, μέσα απ’ το κατάφυτο τοπίο, μας δίνει γενικά πλάνα της πόλης, διακρίνουμε τα δύο Γυμνάσια Θηλέων και Αρρένων.

Η περιήγηση συνεχίζεται στον απέναντι λόφο, στον περίβολο της Γεωργικής Σχολής Φλώρινας, εκεί που φιλοξενείται ο Ζωολογικός Κήπος της Φλώρινας. Ένας άντρας παρακολουθεί ένα ελαφάκι, ένας άλλος έχει επισκεφτεί το πάρκο με τον σκύλο του.

Ταμπέλα στην είσοδο του χώρου των Μηρυκαστικών, στην οποία αναγράφονται όλα τα είδη της συγκεκριμένης κατηγορίας, που φιλοξενούνται σ’ αυτόν. Δύο αγριόχοιροι στο κλουβί τους. Πλήθος επισκεπτών μπροστά στο κλουβί μιας αρκουδίτσας. Ο πατέρας του κινηματογραφιστή εισέρχεται στον χώρο των πτηνών. Κοντινά σ’ ένα πολύ χαριτωμένο ελαφάκι.

Ο βασιλιάς των ζώων, ένα λιοντάρι, στο σιδερόφρακτο κλουβί του.

Διάφορα είδη πτηνών, ένα σκιερό κιόσκι ανάπαυσης των επισκεπτών και η είσοδος προς τις δομές της Γεωργικής Σχολής.

Δύο ροζ δίδυμοι πύργοι, σήμα κατατεθέν του Δήμου Φλώρινας, που λειτούργησαν ως περιστερώνας της Σχολής, το πέτρινο συντριβάνι και κτίσματα του συγκροτήματος με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.


Δείτε περισσότερα γι’ αυτό το φιλμ:
http://aylonfilmarchives.com/aylon/dl/el/item.html?id=1559