- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Που και που (οφείλουν…)

-Που και που οι Παπάδες οφείλουν να κρατούν λίγο «φως» και για τον εαυτό τους διότι με τόσο πολύ που δίνουν στο τέλος θα ξεμείνουν.

-Που και που οι Πολιτικοί οφείλουν να λένε έστω ένα μικρό ψέμα διότι από τις πολλές αλήθειες ξέχασαν ποιοι είναι.

-Που και που οι Δικαστές οφείλουν να θυμούνται ότι οι άνθρωποι είναι χαλασμένοι, τύραννοι μεταλλαγμένοι.

-Που και που οι Χωροφύλακες οφείλουν να μην κάνουν τα «στραβά τα μάτια» αλλά να φυλάν καλά τον χώρο να’ χει ασφάλεια το έθνος.

-Που και που οι Εκπαιδευτικοί οφείλουν να κάνουν «εκπτώσεις» στην μόρφωση των μαθητών διότι με τόση που τους δίνουν «τέρατα» θα γίνουν.

-Που και που οι Νέοι οφείλουν να κατανοήσουν ότι η αδιαφορία δεν είναι πολιτική πράξη αλλά ούτε και πατριωτική στάση.

-Που και που οι Δημοσιογράφοι οφείλουν να παρουσιάζουν κατά συνείδηση τα γεγονότα και να δωροδοκούνται μέχρι ενός λογικού ορίου.

-Που και που οι Εφοπλιστές οφείλουν να καθελκύουν περισσότερα πλοία διότι με αυτά τα λιγοστά που έχουν στο τέλος θα φτωχαίνουν.

-Που και που οι Βιομήχανοι οφείλουν να πάψουν να ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τα συμφέροντα των εργατών διότι στο τέλος θα ξεχάσουν τα δικά τους.

-Που και που οι Συνδικαλιστές οφείλουν να μην βλέπουν μόνο τα συμφέροντα του εργάτη αλλά κυρίως τα δικά τους.

-Που και που οι Διανοούμενοι οφείλουν να πάψουν να αφυπνίζουν τους πολίτες διότι με τόση αφύπνιση στο τέλος όλοι θα ξυπνήσουν.

-Που και που οι Τεμπέληδες οφείλουν να μην βλέπουν τις νύχτες τις μεγάλες φωτεινές πινακίδες διότι αυτές γεννούν απατηλά όνειρα.

-Που και που οι Άνθρωποι οφείλουν να μην περηφανεύονται για το σόι τους διότι ίσως να απασχόλησαν τις αρχές, να μην έκαναν τίποτα όταν η πατρίδα κινδύνεψε, να ψήφιζαν χωρίς συνείδηση ή να είχαν τρείς επίτροπους στην εκκλησία.

-Που και που οι Ραφτάδες οφείλουν να ράβουν γερά τσουβάλια για να μπαίνει μέσα όλη η Αηδία της σάπιας κοινωνίας και έξω ποτέ να μην βγαίνει διότι η γεύση και η μυρωδιά είναι πολύ βαριά.-

Σημ.: Μετά την «αποκρυπτογράφηση» του κειμένου από ειδική ομάδα θα παραδοθεί η Κεντρική Ιδέα στο κοινό προς γνώση και αναμόρφωση.

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος – Εκδότης