- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Σύλληψη τριών ατόμων σε δασική περιοχή της Φλώρινας για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων

Σε βάρος του ενός εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών

 

Χθες (31-03-2021) το βράδυ, σε δασική περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 24 και 34 ετών και ένας 34χρονος αλλοδαπός, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατελήφθησαν σε δασική περιοχή της Φλώρινας να έχουν προβεί σε χρήση ανιχνευτή μετάλλων, χωρίς να κατέχουν την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα φτυάρι και μία αξίνα.

Συνεχιζόμενης της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του αλλοδαπού, ο οποίος  εισήλθε παράνομα στη χώρα, εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για ψευδή αναφορά στην Αρχή.

Κατασχέθηκαν ο ανιχνευτής μετάλλων, το φτυάρι και η αξίνα, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας.