- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συνάντηση της Επιτροπής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δ. Μακεδονίας

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δ. Μακεδονίας, Θωμά Σαραφίδη, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Κ.Ο. Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αποτελούμενη από το Θανάση Χαστά, γραμματέα της Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και την Τίνα Κουζιάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας, την Παρασκευή 2 Απρίλη.

Εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ, ο Θωμάς Σαραφίδης ανέδειξε τα οξυμένα προβλήματα και τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ, ενώ κατατέθηκαν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ το διεκδικητικό πλαίσιο του Σωματείου και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Πιο συγκεκριμένα αναδείχθηκαν οι ελλείψεις σε προσωπικό, οι επείγουσες ανάγκες σε υποδομές και εξοπλισμό για να στηριχθεί η υγεία των εργαζομένων, ηεπείγουσα ένταξη των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, το ζήτημα της εκπαίδευσης των διασωστών, καθώς και η ανάγκη να στελεχωθούν και τα νοσοκομεία με πλήρωμα, οδηγούς και ασθενοφόρα, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών. Αναδείχθηκε ότι διαχρονικά, αλλά ειδικά την περίοδο της πανδημίας, οι διασώστες του ΕΚΑΒ, μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς, δίνουν μια πραγματική μάχη στην πρώτη γραμμή για την υγεία του λαού, παρά τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, υποδομές κλπ.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ανέδειξε ότι ένα χρόνο τώρα, οι επιλογές της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι κριτήριο της διαχείρισης της πανδημίας δεν είναι η προστασίας της υγείας, συνολικά οι ανάγκες του λαού, αλλά οι ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, του σάπιου συστήματος που υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι  προηγούμενες. Ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα στελέχωσης των υπηρεσιών υγείας, της ΠΦΥ, των Νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ, δεν προχώρησε σε επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας άνευ όρων, τη στιγμή που υπάρχει κόσμος που πεθαίνει εκτός ΜΕΘ ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν αποκλειστεί ουσιαστικά από την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, καθώς τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου.

Αντί για αυτό η κυβέρνηση, προχωράει όπως λέει «σταδιακό» άνοιγμα, προετοιμάζοντας το άνοιγμα του Τουρισμού με τα γνωστά «πρωτόκολλα» – λάστιχο, πρωτόκολλα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των αεροπορικών εταιρειών, των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων. Χωρίς να στελεχώσει Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία και κινητές μονάδες Υγείας για να πραγματοποιούν τεστ, να καταγράφουν το αποτέλεσμα, αλλά και να δίνουν οδηγίες ανάλογα μ’ αυτό, πετάνε ξανά το μπαλάκι στο λαό και στην ατομική του ευθύνη με τα self-test.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε ότι το συμφέρον του ελληνικού λαού είναι στην πάλη για έναν άλλο, διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με επίκεντρο τους δικούς του στόχους για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, όπου η υγεία δε θα αποτελεί εμπόρευμα και δε θα μπαίνει στο ζύγι της λογικής «κόστους-οφέλους».

Ταυτόχρονα, κάλεσε να τιμηθεί αγωνιστικά η Παγκόσμια Μέρα Υγείας, Τετάρτη 7 Απρίλη, με πολύμορφες δράσεις έξω από τις πύλες των νοσοκομείων και αλλού, καλώντας τα σωματεία των υγειονομικών, εργατικά σωματεία και άλλους φορείς να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις, να δώσουν άλλη μια αγωνιστική απάντηση στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης