- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συνδυασμός «Ελπίδα»: Τεχνικό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας 2021, ένα αδειανό πουκάμισο – πρωταπριλιάτικη φάρσα!

Επιβεβαίωση Ανεπάρκειας, Ανετοιμότητας και Χαμηλών Στόχων

 

Το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, ενάμιση και πλέον χρόνο μετά την έναρξη της θητείας της, παρουσίασε η Περιφερειακή Αρχή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου 1-4-2021.

Η υποχρέωση, απόρροια των άρθρων 268 και 268Α ΤΟΥ Ν3852/10 που προβλέπουν  4ετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και εξειδίκευση κατ’ έτος ,πριν την σύνταξη του κάθε ετήσιου προϋπολογισμού, παρουσιάστηκε τρείς μήνες μετά τον προϋπολογισμό του 2021, ως ένδειξη καλής πρακτικής και  ως κορυφαία πράξη δημοκρατικού προγραμματισμού. Την ίδια στιγμή βέβαια αγνοήθηκε η θεσμική πρόβλεψη του Νόμου για την συμμετοχή της Αντιπολίτευσης  στην διαβούλευση που έπρεπε να προηγηθεί της σημαντικής αυτής διαδικασίας.

Επί της ουσίας , επιβεβαιώθηκε πίσω από τις βαρύγδουπες παρουσιάσεις, το έλλειμμα σχεδιασμού και αναπτυξιακής προοπτικής  που να εξαντλεί και αξιοποιεί ιδιαίτερα τα Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ένα Τεχνικό Πρόγραμμα γεμάτο έργα συντηρήσεων ,αλλά με ελάχιστα νέα μεγάλα έργα (με χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ) ικανά και αναγκαία για ν’ αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο της Δ. Μακεδονίας και να φέρουν την πολυπόθητη – πολυαναμενόμενη ανάπτυξη.

Τρανταχτή απουσία ο Κάθετος  άξονας  Λάρισα-Κοζάνη-Νίκη. Λείπει  ακόμη και το πιο ώριμο τμήμα του (Κοζάνη-Ρύμνιο), διασφαλίζοντας έτσι ως έργο γέφυρα και το  υπόλοιπο προς ωριμότητα τμήμα ( Ξ. Νερό- Αμμοχώρι) αλλά και το σύνολό του ως έργο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε:

1Ο Βίντεο τις Ερωτήσεις μας σχετικά με το πρόγραμμα για την Π.Ε. Φλώρινας.

https://youtu.be/8J6XZXS_NmM

2ο Βίντεο με τις απαντήσεις του Αντ/ρχη κ. Κιοσέ Ι.

https://youtu.be/NYLiTxOIcY8

3οκαι 4ο  Βίντεο τις τοποθετήσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα, της Επικεφαλής του Συνδ. ΕΛΠΙΔΑ κας Ζεμπιλιάδου Γ. και του Περ. Συμβούλου κ. Γ. Στρατάκη.

https://youtu.be/Dxgu0icQG0M

https://youtu.be/baVsHlT53YI