- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας για το τραγικό δυστύχημα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο έργο αποθείωσης της Μονάδας 5 του Αγίου Δημητρίου, που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό δύο νέων συναδέλφων μας ο ένας εκ των οποίων, με καταγωγή από την ΠΕ Φλώρινας.

Σε μια περίοδο που η εύρεση εργασίας είναι δύσκολη υπόθεση και ο εργαζόμενος εντατικοποιεί τη δουλειά του, πολλές φορές χωρίς τις κατάλληλες προϋποθέσεις, οι πολλοί και ουσιαστικοί έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, με σκοπό την πρόληψη των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων, επιβάλλονται όσο ποτέ άλλοτε.

Σήμερα, οι απαραίτητοι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας αποδυναμώνονται και καταργούνται. Είναι φυσικό και επόμενο αυτή η πολιτική απόφαση και τακτική να έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα και τη ζωή μας.

Στην ασφάλεια στην εργασία μας δεν χωράνε ούτε προϊστάμενοι, ούτε πιέσεις, ούτε φίλοι, ούτε συνδικάτα. Ο καθένας μας θα πρέπει να αξιολογεί τις συνθήκες οι οποίες αλλάζουν κάθε ώρα και στιγμή και να προφυλάσσει τον εαυτό του και τους γύρω του. Και πάνω από όλα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να επαναφέρουμε την χαμένη αλληλεγγύη και συναδελφικότητα και ενεργώντας σαν σύνολο να διασφαλίζουμε ότι θα τηρούνται από όλους οι κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου.

Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης και ολοκληρωμένη έρευνα.

Το Εργατικό μας Κέντρο θεωρεί πως το να επιστρέφουμε από τη δουλειά σώοι και αβλαβείς, αποτελεί το πρώτιστο ιερό δικαίωμά μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΦ