- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Β. Τσέπας: «Ο κατήφορος του δήμαρχου Πρεσπών δεν έχει σταματημό»

Δυστυχώς ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Πασχαλίδης δεν λέει να βάλει μυαλό. Συνεχίζει να συκοφαντεί και να ψεύδεται. Αφού όπως διατείνεται υπήρξαν «παράνομες αναθέσεις» στη δική μου θητεία ως Δημάρχου Πρεσπών γιατί χρέωσε τον Δήμο μας με το ποσό των 116.045,79 ευρώ και δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη; Ο κ. Πασχαλίδης εξελίσσεται σε έναν κοινό συκοφάντη που όμοιο του δεν γνώρισε η Πρέσπα.

Όταν το 2011 εκλέχτηκα Δήμαρχος Πρεσπών οι οφειλές του Δήμου ήταν περίπου 1.500.000 ευρώ, διπλάσιες απ’ αυτές που άφησε η δική μου θητεία, απλήρωτοι εργολάβοι, μελετητές, Δημότες , πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, πρόεδροι των 13 οικισμών του Δήμου . Μήπως αυτό λέει κάτι στον «νοικοκύρη» Δήμαρχο Πρεσπών; Και συνεχίσω με τον «νοικοκύρη» Δήμαρχο Πρεσπών.

Στον προϋπολογισμό του 2021 κατά την ημέρα της ψήφισης του, τον οποίο η παράταξή μου καταψήφισε, εγγράφονται ληξιπρόθεσμες οφειλές τιμολογημένες, ποσού σχεδόν 477.000 ΕΥΡΩ, από τις οποίες 255.000 είναι οφειλές στην ΔΙΑΔΥΜΑ των ετών 2018,2019,2020. Επίσης τιμολογημένες οφειλές σε μελετητές συνολικού ποσού 134.000 ευρώ , όλες στο όριο της απευθείας ανάθεσης.

Παρά τις μεγαλοστομίες του κ. Πασχαλίδη οι απευθείας αναθέσεις είναι σχεδόν ο κανόνας στις δαπάνες του Δήμου και συναλλασσόμενοι παρελαύνουν συγγενείς, κουμπάροι, φίλοι και γνωστοί κυρίως δικοί του, αλλά και Δημοτικών του Συμβούλων.

Στις 4.2.2021 αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ τροποποίηση της Απόφασης 39/19 της προηγούμενης ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ η οποία δεν ασκούσε πλέον καθήκοντα από 31.12.2019, με την οποία τροποποίηση δαπάνες μελετών ύδρευσης του προγράμματος ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ, κατατμήθηκαν κάτω από τα όρια του διαγωνισμού για την απευθείας ανάθεσή τους. Κι αυτό αποτελεί την επιτομή της παράβασης καθήκοντος του Δημάρχου.

Πρέπει ο «νοικοκύρης» Δήμαρχος να εξηγήσει στους Πρεσπιώτες με ποια κριτήρια έγιναν οι προσλήψεις του Γενικού Γραμματέα του Δήμου καθώς και των Ειδικών Συνεργατών του, οι οποίοι θα κοστίσουν στον Δήμο μας τουλάχιστον 250.000 ευρώ για την τετραετία. Και βέβαια γιατί πληρώνει ο Δήμος μας την υπερβολικά μεγάλη αμοιβή των 70.000 ευρώ στην εταιρεία που παρέχει λογιστική υποστήριξη στον Δήμο όταν δεν πληρώναμε πάνω από 15.000 ευρώ;

Ο Δήμαρχος με το ανύπαρκτο έργο είναι ο μόνος που δεν δικαιούται να μιλάει για ενότητα, για κοινό σχεδιασμό και για τους Πρεσπιώτες, γιατί είναι αυτός που δίχασε τους κατοίκους της Πρέσπας, τους χώρισε στους δικούς του και τους άλλους οι οποίοι δεν δικαιούνται να ζητούν τίποτα από τον Δήμο. Είναι αυτός που λέει σε όσους και όσες δεν τον ψήφισαν να πάτε να σας εξυπηρετήσει να σας λύσει το πρόβλημα ο Τσέπας. Τέτοια συμπεριφορά οι συμπολίτες μας έχουν να αντιμετωπίσουν από την περίοδο του εμφυλίου.

Όμως ως εδώ. Η συνέχεια θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Ο κ. Δήμαρχος και οι συν αυτώ θα χάσουν τον ύπνο τους.

ΒΑΣΙΛΗΣ Ζ. ΤΣΕΠΑΣ

Επικεφαλής του συνδυασμού

«με Λογισμό και Όραμα»