- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

ΔΑΣ ΟΤΑ: Αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους στους δήμους η συγκρότηση και λειτουργία αναπτυξιακών οργανισμών

Με τις παρεμβάσεις μας στο Γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη 22 Απρίλη αναδείξαμε τη σημασία της οργάνωσης της απεργίας στις 6 Μάη από τα σωματεία και τους εργαζόμενους, για να τιμηθεί αγωνιστικά η πρωτομαγιά, μέρα σύμβολο του αγώνα για κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, με βάση της σημερινές εξελίξεις:

Για του αναπτυξιακούς οργανισμούς, που ήταν και το θέμα της συνεδρίασης, σημειώσαμε τα εξής με βάση και τη πείρα από την συγκρότησή τους σαν τα μανιτάρια:

θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι πρωτοβάθμια σωματεία πήραν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, αντέδρασαν. Αυτό πρέπει να κλιμακωθεί, ακόμα και όπου περνάνε οι αναπτυξιακοί οργανισμοί. Αναφέραμε όμως και ανησυχητικά φαινόμενα γιατί πρόκειται για κεντρική πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του, των παρατάξεών τους στους δήμους και χωρίς σύγκρουση με όλους αυτούς στην προσπάθεια οργάνωσης του αγώνα, δεν θα έχουμε αποτελέσματα.

Τέλος ενημερώσαμε από πριν με επιστολή τον πρόεδρο του Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τα μέλη του Γ.Σ. ότι και σύμφωνα με το καταστατικό της ομοσπονδίας πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για το αίτημα εγγραφής σωματείων εργαζομένων στην δύναμη της ομοσπονδίας, ένα αίτημα που εκκρεμεί πάνω από ένα χρόνο. Στη επιστολή επισημάνθηκε ότι κανένα τυπικό πρόβλημα  δεν υπάρχει για τους συγκεκριμένους συλλόγους οπότε και κανένα κώλυμα για την εγγραφή τους. Η πλειοψηφία δεν δέχθηκε για μία ακόμα φορά να συζητηθεί το αίτημα των σωματείων, αφήνοντας εκτεθειμένους τους εργαζόμενους των συγκεκριμένων σωματείων στις αυθαιρεσίες και στον αυταρχισμό των δημάρχων.