- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ευχαριστήριο του Ομίλου «Μικροί Διασώστες Φυσικών Καταστροφών» του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

Τα μέλη του Ομίλου «Μικροί Διασώστες Φυσικών Καταστροφών» του Πειραματικού Σχολείου Φλώρινας ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ιωακειμίδη Νίκο, ιατρό, πιστοποιημένο εκπαιδευτή στη Βασική Υποστήριξη της Ζωήςγια τη σημαντική προσφορά του στην υλοποίηση του Βιωματικού Εργαστηρίου Πρώτων Βοηθειών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Μαΐου στον χώρο της Σχολικής Βιβλιοθήκης του Σχολείου.

Ο κ. Ιωακειμίδης με βιωματικές και ελκυστικές μεθόδους καθήλωσε τους «Μικρούς Διασώστες». Παρουσίασε με παραστατικό τρόπο τις πρώτες βοήθειες που παρέχονται σε περίπτωση τραύματος-αιμορραγίας, εγκαύματος, πνιγμονής από ξένο σώμα και λιποθυμικού επεισοδίου. Οι Μικροί Διασώστες ενθουσιάστηκαν όταν κλήθηκαν να συμμετέχουν ενεργητικά στην προσομοίωση περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης. Εξοικειώθηκαν με τη χρήση επιδέσμων, αντισηπτικών, αποστειρωμένων υλικών και οργάνωσαν το φαρμακείο πρώτων βοηθειών.

Ο κ. Ιωακειμίδης κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών αποδεικνύοντας ότι εκτός από εξαίρετος γιατρός είναι κι άριστος δάσκαλος!

Ο Διευθυντής του Σχολείου
Σεχίδης Κώστας
Η Υπεύθυνη του Ομίλου
Μπλούχου Στεφανία