- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας: Αναπτυξιακός Οργανισμός – Δούρειος Ίππος για την επέλαση των επιχειρήσεων στο Δήμο

Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 06 Μαϊου2021 έρχεται μετά από αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα της σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί, ως ΝΠΙΔ ειδικού σκοπού, αντικαθιστούν βίαια τις καθ’ ύλην αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες. Πλέον η Δημοτική αρχή με συνοπτικές διαδικασίες, μπορεί να εκχωρεί σε αυτά τα επιχειρηματικά σχήματα την αρμοδιότητα και το έργο των διοικητικών, κοινωνικών, πολεοδομικών, τεχνικών, πολιτιστικών-αθλητικών και άλλων υπηρεσιών του! Θα αναλαμβάνουν δηλαδή τη σύναψη, εποπτεία και επίβλεψη δημόσιων μελετών και έργων του κάθε δήμου, καθώς και την τεχνική και διοικητική υποστήριξη για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των παραπάνω υπηρεσιών των δήμων.

Οι οργανισμοί αυτοί προβλέπονται από το ν. 4674/2020, με τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε σε μια παρέμβαση καίριας σημασίας για το αστικό πολιτικό σύστημα, με πολύ καθαρό στόχο: «Τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων, τις ΣΔΙΤ και το πέρασμα αρμοδιοτήτων και υποδομών στην αγορά, στο ιδιωτικό κεφάλαιο.»

Με την δημιουργία των Αναπτυξιακών Οργανισμών:

Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία Α.Ο. και έγκαιρα ενημερώνουμε τον λαό για τις καταστροφικές συνέπειες για εργαζόμενους και δημότες.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου Φλώρινας να εμποδίσουν έμπρακτα κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, άλωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, υποβάθμισης των υπηρεσιών.

Καλούμε το λαό της περιοχής να μην επιτρέψει να γίνει ο Δήμος ακόμα περισσότερο εργαλείο για να θησαυρίζουν οι λίγοι σε βάρος της ζωής μας και των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε σε εγρήγορση ώστε να μην ιδρυθεί Αναπτυξιακός Οργανισμός στα όρια του Δήμου Φλώρινας.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – 04.05.2021