- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μήνυμα του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη για την γιορτή της μητέρας

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου είναι αφιερωμένη στην μητέρα. Είναι η ημέρα που όλη η ανθρωπότητα αναγνωρίζει στο πρόσωπο της μητέρας τον άνθρωπο που γεννά και δίνει ζωή, που διαμορφώνει χαρακτήρες και σμιλεύει ψυχές που είναι ο στυλοβάτης στο οικοδόμημα που ονομάζεται οικογένεια. Σήμερα ο ρόλος της μητέρας είναι ακόμα πιο σύνθετος και δύσκολος αλλά συνάμα και καθοριστικός στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή. Η μητέρα σηκώνει στους ώμους της την οικογένεια, την κοινωνία, την πατρίδα. Μοχθεί καθημερινά και προσφέρει αγόγγυστα για την ευτυχία των παιδιών της και την κοινωνική ευημερία και πρόοδο.

Φέτος γιορτάζουμε την ημέρα της μητέρας σε συνθήκες πανδημίας για δεύτερη συνεχή χρονιά. Εργαζόμενες μητέρες με μικρά παιδιά στο σπίτι και αυξημένες υποχρεώσεις, ηλικιωμένες ή ευπαθείς μητέρες και γιαγιάδες απομονωμένες από τα παιδιά και τα εγγόνια τους, μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, μητέρες παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας, επωμίσθηκαν μεγάλο ψυχικό φορτίο αυτό το διάστημα. Νιώθουμε τις αγωνίες και τους φόβους τους, συμμεριζόμαστε τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους, σεβόμαστε και τιμάμε την αντοχή και το σθένος τους. Για όλες αυτές τις μητέρες, που πολλές φορές αναγκάζονται μόνες τους να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους και να κρατήσουν ισχυρό το θεμέλιο λίθο της κοινωνίας μας, την οικογένεια, η υπερηφάνειά μας είναι δεδομένη και αυταπόδεικτη.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι σε όλες τις μητέρες χρόνια πολλά με υγεία και να συνεχίσουν να είναι πάντα δίπλα μας για να αντλούμε κουράγιο και δύναμη από την προσφορά και την απέραντη αγάπη τους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤIΑ