- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μήνυμα του βουλευτή Π.Ε. Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα απόδοσης τιμής στους διαχρονικούς αγώνες των εργαζομένων, από την πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο όπου καθιερώθηκε το οχτάωρο, στους καπνεργάτες του 1936 στην Θεσσαλονίκη και σε όλη την πορεία του εργατικού κινήματος μέχρι τις μέρες μας. Σήμερα το μήνυμα είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ γιατί η πανδημία που πλήττει τον πλανήτη εδώ και ενάμιση χρόνο, δοκιμάζει τις αντοχές των κρατών και ήδη οι επιπτώσεις στην οικονομία και στην εργασία είναι ιδιαίτερα έντονες.

Η σκέψη μας είναι στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, αλλά και στους άνεργους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη να σταθούν στα πόδια τους.

 Σε αυτήν την συγκυρία το μήνυμα της Πρωτομαγιάς για συλλογικό αγώνα και διαρκή είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουμε την μάχη έτσι ώστε να κρατήσουμε την χώρα όρθια. Στόχος μας είναι, τώρα που κοντεύουμε στο τέλος αυτής της δύσκολης περιόδου να δώσουμε ευκαιρίες δουλειάς σε όλους, στηρίζοντας την εργασία και την ανάπτυξη. Ήδη τα πρώτα ενθαρρυντικά μηνύματα έρχονται από το μέτωπο των εμβολιασμών και οι νέοι και νέες της χώρας δίνουν το στίγμα με την μαζική τους παρουσία στα εμβολιαστικά κέντρα. Με αυτά τα δεδομένα η επιστροφή στην κανονικότητα δεν θα αργήσει.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι σε όλους Καλή Πρωτομαγιά και όλοι μαζί να βάλουμε ένα λιθαράκι,ο καθένας από το δικό του μετερίζι, για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας.