- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Νέα σημεία πρόσβασης στο διαδίκτυο στον Δήμο Πρεσπών

Ο Δήμος Πρεσπών αξιοποιεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi4EU προσφέροντας δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε χωριά και σημεία ενδιαφέροντος των Πρεσπών.

Ο Δήμος Πρεσπών αξιοποιώντας την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παροχή ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU προχωρά στην εγκατάσταση (10) δέκα σημείων ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε δημοτικού-δημόσιους χώρους.

Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi-Fi σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους σύμφωνα με την εφαρμογή των προδιαγραφών που αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα σημεία Wifi4EU (10 επιπλέον σημεία πρόσβασης και ενίσχυσης του ασύρματου δικτύου του Δήμου) εγκαθίστανται σε επιλεγμένα σημεία δημοτικών και δημόσιων κτιρίων και παρέχουν άμεση πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους με ελεύθερη πρόσβαση.

Τα νέα σημεία που θα λειτουργήσουν άμεσα -κάποια λειτουργούν ήδη- είναι:

  1. Άγιος Γερμανός – ΚΔΑΠ
  2. Κρυσταλοπηγή – Κοινότητα
  3. Καλλιθέα – Πρώην Σχολείο
  4. Λαιμός – Βιβλιοθήκη
  5. Λαιμός – Δημαρχείο
  6. Λαιμός – Λόφος Άγιου Ιωάννη
  7. Λαιμός – Πατουλίδειο Αθλητικό Κέντρο
  8. Λευκώνας – Πολυϊατρείο
  9. Μικρολίμνη – Κοινότητα
  10. Ψαράδες – Κοινότητα

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές τα νέα συστήματα υποστηρίζουν συχνότητες πρόσβασης συσκευών τόσο στα 2.4GHz όσο και στα 5GHz ταυτόχρονα και η διαχείρισή τους πραγματοποιείται ολιστικά και κεντρικά σε πλατφόρμα νέφους.

Οι προδιαγραφές υλοποίησης του έργου WiFi4EU προσθέτουν στο υπάρχον δίκτυο του Δήμου Πρεσπών επιπλέον ποιοτικά χαρακτηριστικά για την πρόσβαση των χρηστών όσον αφορά την αξιοπιστία και την ταχύτητα.

Ο  Δήμαρχος

Παναγιώτης Πασχαλίδης