- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Ο.ΞΙ.Φ. για την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων

Ολική επαναφορά για το σύνολο του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού σύμφωνα με τις Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού από την Δευτέρα 17 Μαΐου.

Πλήρως ευθυγραμμισμένος και ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας, ανοίγει τις πόρτες του Ο.ΞΙ.Φ. Αρένα για όλα τα τμήματά του. Απαραίτητη προϋπόθεση η προσκόμιση από τους αθλητές – αθλήτριες μας, του εβδομαδιαίου Self Test που έχουν υποχρέωση να κάνουν για το Σχολείο τους και η τήρηση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της ΓΓΑ για το Άθλημα της Ξιφασκίας (https://fencing.org.gr/images/stories/ANAKOINOSEIS/MAY2021/ODIGIES_AKADIMION.pdf).

Το ίδιο ισχύει και για την εκκίνηση της Αγωνιστικής Δραστηριότητας με προτεραιότητα τη συμμετοχή στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των Κατηγοριών.

Όσο αφορά το άθλημα της Αντισφαίρισης, οι δραστηριότητες (e-booking κλπ) συνεχίζονται κανονικά.

Τα Μεγάλα Νέα αφορούν την διεκδίκηση από τον Ο.ΞΙ.Φ. Αγώνα LASER RUN part of The World Series της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου. Ο συγκεκριμένος αγώνας αφορά συνδυασμό Τρεξίματος και Σκοποβολής με Laser Πιστόλια μέσα στον αστικό ιστό μετατρέποντας την Πόλη σε ένα Μεγάλο Αθλότοπο. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, αφορά πολλές ηλικιακές κατηγορίες, και συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Θυμίζουμε ότι ο ΟΞΙΦ είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου και εκτός από το Laser Run, προγραμματίζει και άλλα αθλητικά – προπονητικά event Μοντέρνου Πεντάθλου, ένα από τα αθλήματα που περιλαμβάνει είναι και η Ξιφασκία πλέον του Τρεξίματος, Κολύμβησης, Σκοποβολής και Ιππασίας.

Από το Δ.Σ.